7 personliga usla SEO-egenskaper som ändå tillåter mig att lyckas

Förmodligen är det många där ute som tror att de inte har vad som krävs för att lyckas med SEO. Kanske tror man att SEO är något väldigt avancerat? Många SEO-are gillar att framställa SEO som något svårare än vad det faktiskt är. Att programmering (om man får räkna det till SEO…) är något som är magiskt svårt och kräver genialitet och en riktig matte-hjärna? Att man behöver vara en riktig analytiker? Den här texten är gjord för att ge saker perspektiv.

Vad jag märkt hos många som lyckats bra är att den gemensamma nämnaren är att de är kreativa. Att de dessutom har en liten estetisk ådra. Inte på något sätt dominerande – men att det är en egenskap som ofta finns där på ett eller annat sätt. Personligen tror jag att det skapar en bättre förståelse för hur saker upplevs av andra – och att det i slutändan gynnar din SEO. Jag tror däremot inte att SEO:are av gemene man anses vara estetiskt lagda… Det betyder heller inte att du missgynnas av att vara smart och ett riktigt mattegeni –  bara att SEO handlar om mer än så. Du kan med andra ord lyckas även om du tror att du inte ”har det som krävs” vilket kanske bygger på felaktiga förutfattade meningar om vad som är nödvändiga egenskaper.

Mina 7 personliga usla SEO-egenskaper

  • Jag är usel på WordPress och de flesta CMS. ”Wtf?!”
  • Jag är totalt ointresserad av exotiska länkstrategier och att undersöka hur andra jobbar med länkar. ”Wtf x 1000!?!”
  • Jag är dålig på ren business eftersom det är tråkigt.
  • Jag är en dålig lyssnare och disträ om ämnet inte intresserar mig till fullo.
  • Jag tycker att det är tråkigt att förklara saker muntligt. ”Det sämsta med mitt jobb är att förklara mitt jobb”.
  • Jag är sämst på att prata inför folk. ”Scary as shit.
  • Jag provocerar i onödan på sociala medier. På det sättet skapar jag motsättningar, svårigheter att maximera min marknadsföring och en bild av mig själv som förmodligen inte stämmer med den jag egentligen är IRL. Ett perfekt sätt att missa möjligheter och att maximera sitt nätverk . Sociala medier är mitt morgonkaffe (eller heroin?)… och ibland måste man bara ladda ur. Men rent SEO-mässigt är det idiotiskt.

Nu vore det även lite frestande att skriva kommentarer till allt ovanstående som väger upp och förklarar att jag inte är en kass och otrevlig människa – men det är inte det det går ut på. Dessutom är det lite fegt. Det går alltid hitta en väg som passar en själv bara man har en stor portion grit”. Om inte annat är det bra att vara medveten om sina svagheter så att man kan åtgärda dem eller tänka på dem lite extra de gånger det krävs.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *