Bing – ett index över fulmetoder som får dig straffad i Google

En bloggpost om sökmotorn Bings naiva syn på sitt “disavow links”-verktyg och vad du kan hitta för intressant inom SEO när du “Bingar”.

Bing drog uppmärksamheten till sig när de lanserade sitt “Disavow Links”-verktyg, före Google.  Det är stort. Eller nja, få se nu, verktyget är faktiskt skit. Det låter väldigt omtänksamt att erbjuda ett sådant verktyg, men när det är skarpt läge, hur fungerar det då? Jag vill påstå att Bing levererar en fet käftsmäll till den som behöver använda sig av verktyget. Till det intressanta hör att den negativa SEO:n som gjordes mot min sajt bokstavligen pulvriserat mina rankings i Bing, men inte i Google där jag använt disavow links friskt. Det är intressant och ger creds till Googles disavow-links verktyg.

Anledningen till att bli irriterad

De domäner som jag har i min disavow-fil i Googe Webmaster Tools är nästan 4000 till antalet. Länkarna har jag tagit fram med Majestic SEO, Ahrefs och Google Webmaster Tools.

Skåda denna bild:

Majestic Links

Skåda sedan denna bild och förstå den naiva bilden som Bing har av detta:

Bing Webmaster Tools

Det här hade jag inte brytt mig om om det inte vore för det faktum att negativ SEO dödade min sajt i Bing, medan Google fattat galoppen och låter min sajt ligga kvar.

Man hör emellanåt att Bing levererar bättre resultat än Google. Till det har jag såklart alltid förhållit mig skeptisk. Däremot är resultaten i Bing intressanta eftersom de sajter som listas i Bing på kommersiella sökningar ofta är länkstarka och har synts i Google tidigare. En i Bing topprankad sajt som inte rankar i Google ger dig i princip informationen om hur du inte ska jobba i Google om du vill jobba på ett säkert sätt. I Bing hittar du forntidens fallna krigare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *