Canonical tag

Canonical tag är ett viktigt verktyg för att styra hur sökmotorer indexerar och rankar dina webbsidor. Med hjälp av en canonical tag kan du göra det tydligt för sökmotorer vilka av dina sidor som är viktigast, som ska rankas högst och som ska visas först i sökresultaten. Det är en av de viktigaste tekniska SEO-metoderna som du bör känna till för att få bättre resultat från sökmotorer.

Vad är en canonical tag?

En canonical tag är ett HTML-element som används för att informera sökmotorer om vilka av dina webbsidor som är viktigast. Det är ett viktigt verktyg för att undvika duplicering av innehåll och förhindra att du får en lägre ranking på grund av det. Canonical taggar används också för att styra hur sökmotorer indexerar och rankar dina sidor.

Hur fungerar canonical tag?

Med hjälp av en canonical tag kan du göra det tydligt för sökmotorer vilka webbsidor som är viktiga och ska rankas högst. Canonical taggar används för att peka ut den “canoniska” versionen av din webbsida, det vill säga den version som ska visas i sökresultaten.

Du kan använda canonical taggar på olika sätt, exempelvis om du har flera webbsidor med samma innehåll, men olika URL-adresser, kan du lägga till en canonical tag på samtliga sidor och peka på den version som du vill ska visas i sökresultaten. På så sätt kan du undvika att sidorna rankas lägre på grund av dupliceringen av innehållet.

Varför är det viktigt med canonical tag?

Canonical taggar är ett viktigt verktyg för att styra hur sökmotorer indexerar och rankar dina webbsidor. Genom att använda dem kan du göra det tydligt vilka sidor som är viktiga och ska rankas högst, vilket hjälper dig att optimera din webbplats för sökmotorer och få bättre resultat från din SEO-strategi. Det är också ett bra verktyg för att undvika duplicering av innehåll och dubbelindexering från sökmotorer, vilket gör det lättare att uppnå god ranking.

Hur implementerar man en canonical tag?

En canonical tag skrivs i HTML-formatet med en rel=”canonical” attribut som pekar mot den “canoniska” versionen av din webbsida. Du kan lägga till en canonical tag i headern på din webbplats genom att lägga till följande kod: För att kunna använda en canonical tag måste du ha tillgång till koden på din webbplats, eller ha en SEO-ansvarig som kan göra det åt dig.

Slutsats

Canonical taggar är ett viktigt verktyg för SEO och sociala medier marknadsföring på Internet. Genom att använda dem kan du styra hur sökmotorer indexerar och rankar dina webbsidor, samt undvika duplicering av innehåll och dubbelindexering från sökmotorer. Det är ett måste när man arbetar med SEO-strategier om man vill uppnå god ranking i sökresultaten.

Back to top