Det är aldrig för sent att ge upp

Nä. Inte riktigt så illa som det låter. Egentligen menar jag nog mer att oavsett hur roligt du tycker att någonting är så kan du inte bortse att du behöver mat på bordet. Kanske jobbar du alldeles för mycket med den nästan rent idélla sajten som inte inbringar mer än kaffepengar – och härdar ut i tron att den EN dag ska bli så sjukligt bra och uppskattad att du kan leva på det.

Gör inte det misstaget. Börja där pengarna är enkla att tjäna och jobba med “duktiga” segment med tiden istället och gör världen till en bättre plats senare. Du behöver inte vara ond för det – eller göra något olagligt/omoraliskt.

Konverterande segment märks

I många fall, som affiliate, kommer du att märka rätt snart om något fungerar eller ej. Har du trafik och den vägrar konvertera så räcker det inte med att “fokusera på konvertering” om ämnet du valt är för tungt att tjäna pengar på. Du kommer förmodligen att slösa bort jäkligt mycket av din tid.

Du som ännu inte jobbat med en egen cashbringer ska veta att det märks väldigt tydligt ifall om något fungerar eller inte; om du är inne på rätt spår. Att ha fem besökare om dagen på en ganska dålig sajt men som i slutet av månaden visar att “wtf – jag har tjänat 3000 kronor åt dig!” visar definitivt att du är på rätt spår om sajten inte ens topprankar på huvudsökordet.

Att jobba med konvertering på något som inte konverterar är: pest.
Att jobba med konvertering på något som konverterar är ungefär så här:
–> ROLIGT UTAV BARA FAN! <—
Välj alternativ två och lägg inte alltför mycket tid på det som känns “duktigt”.

För att få den där sprittande “jag har funnit guld!”-känslan i kroppen behöver du inte finlira konvertering alls. Har du hittat den perfekta idén/nischen så konverterar det i princip ändå förutsatt att sajten syns och får trafik och du gör bäst i att inte stanna i duktighetsträsket innan du börjat tjäna pengar. Bra nischer hintar om att de är bra nästan direkt du får trafik.

Tjäna pengar först – använd dem till dina duktiga projekt senare så blir du gladast!

Ibland blir det bra när man ger upp

Jag avslutar med att visa hur hur det såg ut när jag bestämde mig för att slakta mitt eget tidsslöseri och redirecta de goda bitarna till en tidigare “dålig” sajt som jag hottade upp rejält för att motivera en redirect. Bilden visar en screenshot på Advanced Web Rankings visibility report över konverterande sökord “Duktigt sajt”, markerad med orange, 301-redirectar till “dålig sajt” som genererar pengar. Ska väl tillägga att jag hottat upp “dålig sajt” också så att den blivit bra.

Visibility Graph

Orange linje: Synlighet för det kommersiella sökordet före och efter redirect för huvudsajten huvudsajten. Blå linje: Synlighet för det kommersiella sökordet före och efter redirect för den nischade sajten.

Till sist – god lycka med att bli en dålig människa! Det tar vi igen senare ;)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *