Google Tag Manager

Vad är Google Tag Manager?

Google Tag Manager är ett verktyg som skapat av Google för att hjälpa webbplatsägare att hantera och implementera många av de vanligaste typerna av webbanalys- och marknadsföringskod på sina webbplatser. Verktyget gör det lättare att hantera och spåra olika typer av taggar, inklusive sökmotoroptimering (SEO), annonser, retargeting och sociala medier.

Hur fungerar Google Tag Manager?

Google Tag Manager är ett webbaserat verktyg som tillåter dig att enkelt hantera och implementera taggar på din webbplats. Det fungerar genom att du först skapar ett konto, sedan laddar upp dina taggar (inklusive HTML- och JavaScript-kod) till ditt konto. När du har lagt till alla dina taggar, aktiverar du dem genom att lägga till en enkel linje JavaScript-kod på varje sida på din webbplats. När detta är gjort kan du enkelt aktivera eller inaktivera dina taggar från ditt Google Tag Manager-konto.

Vad är fördelarna med Google Tag Manager?

Google Tag Manager har många fördelar för SEO och andra typer av marknadsföring på Internet. Fördelarna inkluderar:

  • Det är enkelt att implementera och hantera taggar – du behöver bara ladda upp dina taggar till ditt konto och aktivera dem med en enkel linje JavaScript-kod.
  • Du kan spåra resultat från alla typer av marknadsföring – som SEO, annonsering, retargeting och sociala medier.
  • Du kan enkelt uppdatera alla taggar från ett enda ställe – detta sparar tid, eftersom du inte behöver uppdatera varje sida manuellt.
  • Du kan skapa anpassade taggar för att se hur användare interagerar med din webbplats – detta kan användas för att förbättra användarupplevelsen.

Hur börjar man använda Google Tag Manager?

Det första steget är att skapa ett konto på Google Tag Manager. Gå till deras hemsida och logga in med ditt Google-konto. Du måste sedan aktivera ett nytt konto, vilket du gör genom att ange namn och URL på din webbplats. När du har gjort detta kan du börja ladda upp dina taggar till ditt konto. Du skapar sedan en ny container och laddar upp dina taggar till den. När detta är gjort kan du aktivera dem genom att lägga till den JavaScript-kod som de ger dig.

Slutsats

Google Tag Manager gör det mycket enklare för webbplatsägare att hantera och implementera många olika typer av webbanalys- och marknadsföringstaggar. Det sparar tid eftersom du kan hantera alla taggar från ett enda ställe, samtidigt som det ger dig möjlighet att skapa anpassade taggar för att bättre förstå hur användare interagerar med din webbplats. Det är viktigt att komma ihåg att när du implementerar taggar med hjälp av Google Tag Manager måste du säkerställa att de inte blockerar crawlers från sökmotorer eller hindrar din webbplats från att laddas snabbt.

Back to top