Händerna AI vill att du aldrig ska se

Har du någonsin undrat hur bra artificiell intelligens egentligen är på att avbilda händer? Trots att AI kan generera fantastiska bilder och design, har teknologin fortfarande svårt att få fingrar att se naturliga ut. I denna artikel kommer jag att ta en titt på varför AI står inför problem med att avbilda händer och presentera några roliga exempel på hur det kan gå fel. Häng med när jag utforskar den bisarra världen av AI och händer!

Ungdomar som inte vill visa händerna

Utmaningar för AI när det gäller att avbilda händer korrekt

Komplexiteten hos händer

En stor utmaning med att avbilda händer korrekt är komplexiteten hos dem. Mänskliga händer är mycket mer komplexa än andra delar av kroppen, eftersom de har många olika muskler, leder, senor och ben som måste återskapas exakt för att återspegla en realistisk bild. Detta innebär att AI måste ha extrem precision för att kunna på ett tillförlitligt sätt återskapa händerna, och detta är något som ofta är svårt för AI att uppnå.

Komplexiteten i rörelse

Ett annat problem som AI stöter på när det gäller att avbilda händer är komplexiteten i rörelse. Som människor utför vi många olika rörelser med våra händer, såsom att knäppa fingrar, klappa händerna eller göra olika tecken. För att återskapa dessa rörelser korrekt måste AI ha en djup förståelse för hur händerna rör sig och vilka samband som finns mellan olika delar av händerna. Detta är något som AI fortfarande har svårt att uppnå, vilket gör det svårt för AI att avbilda händer korrekt.

Komplexiteten i skugga och ljus

En annan utmaning med att avbilda händer korrekt är komplexiteten i skugga och ljus. Det är svårt för AI att återskapa detaljerna i händerna korrekt, eftersom skugga och ljus kan förändra utseendet på händerna på ett subtilt sätt. AI måste vara mycket noggrann för att återskapa detaljerna korrekt och även ta hänsyn till de förändringar som skugga och ljus kan ha på utseendet på händerna.

Några kusliga spökhistorier om händer

(Klicka för större bilder)

En kvinna går längs en tyst och folktom gata sent på kvällen. Hon hör fotsteg bakom sig och när hon vänder sig om ser hon en liten pojke pojke som kommer gående. Han ser ut att vara ungefär 4 år gammal, men hans ansikte är blekt och hans ögon är alldeles för stora för hans ansikte. Kvinnan känner en obehagskänsla i kroppen och börjar gå snabbare, men pojken fortsätter att närma sig henne. När han är bara några steg ifrån henne sträcker han plötsligt fram sina händer…

Pojke händer

En man står ensam på en mörk och öde gata. Han ser en kvinna som kommer gåendes mot honom. Hon är snygg och klär sig elegant, men något kusligt om henne gör att han inte kan sluta stirra. Plötsligt, när hon kommer närmare, sträcker kvinnan fram sina händer…

Kvinna händer

En ung kvinna sitter ensam på en öde strand och tittar ut över havet. Hon känner en obehaglig kuslighet i luften och vänder sig om för att se en man som kommer gående mot henne. Mannen har en blek hy och mörka, tomma ögon. När han kommer närmare sträcker han plötsligt fram sina händer…

Man med konstiga händer

En man går ensam längs en mörk gata sent på natten. Plötsligt hör han fotsteg bakom sig och när han vänder sig om ser han en gammal man som närmar sig. Mannen ser utmärglad ut och hans hår är rufsigt och grått. När mannen kommer närmare sträcker han plötsligt fram sina händer…

Det säkra kortet – dölj händerna

Det är allmänt känt att konstnärer ofta har problem med att måla händer och det börjar väl vara ganska tydligt nu. Det blir direkt ett trevligare resultat om jag ber den AI-genererade modellen att vänligen men bestämt hålla händerna borta från mitt ansikte:

Kvinna med händerna i fockorna Man med händerna i fickorna

Att AI kan skapa konst, om än kanske mer visuellt snyggt, och kanske mer för illustrativa ändamål än rena konstverk råder det däremot ingen tvekan om. Jag antar att en och annan läsare redan hajat till över hur bra det faktiskt kan bli.

Man och kvinna - sensuell AI konst

Här tar jag mig en liten promenad in i min egen skalle:

Promenad I min egen skalle

AI och snygga händer – det är en bit kvar

Så är ser det ut när jag bara skriver in ”A photo realistic hand”.

A Photo Realistic Hand

Framtida utmaningar: AI och avbildning av händer

Nuvarande tekniker

AI-forskare står inför utmaningar när det gäller avbildning av händer. För närvarande används olika tekniker för att försöka återskapa händer i 3D. Dessa tekniker inkluderar ansiktsigenkänning, användning av 3D-skanner och konstruktion av virtuella händer. Forskning har också visat att användningen av flera kameror och avancerade algoritmer kan förbättra resultaten.

Framtida lösningar

Framtida lösningar på problemet med avbildning av händer kommer sannolikt att innefatta både ökad datamängd och förbättrad maskininlärning. För ökad datamängd kan företag samla in mer data för att förbättra resultaten. För förbättrad maskininlärning kan företag använda avancerade algoritmer och öka komplexiteten i träningsdata.

En annan möjlig lösning är att använda artificiell intelligens för att förbättra det fysiska systemet. Det här kan möjliggöra nya avancerade tekniker som kan analysera och återskapa händer mer exakt.

Slutsats

AI-forskare står inför utmaningar när det gäller avbildning av händer. För närvarande används olika tekniker för att försöka återskapa händer i 3D, och framtida lösningar kan inkludera ökad datamängd och förbättrad maskininlärning. Artificiell intelligens kan också användas för att förbättra det fysiska systemet och möjliggöra nya tekniker för att återskapa händer exakt.

High five på den?

[bild id=”10″

 

Back to top