Instagram-shopping

Vad är Instagram-shopping?

Instagram-shopping är en funktion som möjliggör direkt köp från Instagrambilder. Funktionen ger företag möjligheten att bifoga ”köpknappar” till sina bilder, så att användare kan klicka på knappen för att komma till företagets webbplats, där de kan slutföra köpet. Detta gör det mycket enklare för användare att shoppa direkt från Instagram, vilket ökar omfattningen av marknadsföring på plattformen.

Hur man börjar med Instagram-shopping

För att börja använda Instagram-shopping måste företaget skapa ett konverteringsspår, som hjälper dem att spåra och mäta sina resultat. Företaget måste också koppla sin Instagramkonto till ett Facebook-företagskonto. När detta är gjort kan de börja använda Instagram-shoppingsfunktionen.

Hur man använder Instagram-shopping

Först och främst måste företaget skapa produktbilder med sina produkter. Varje produkt ska kopplas till ett inlägg på Instagram. När detta är gjort kan företaget bifoga en ”Köp nu”-knapp till inlägget och länka knappen till deras webbplats, där användare kan slutföra köpet. Företaget ska också ta bort alla länkar som inte relaterar till produkten, så att användarna inte leds bort från produktsidan.

Hur man effektiviserar sin marknadsföring med Instagram-shopping

När företag har startat sin Instagram-shopping kan de optimera sin marknadsföring ytterligare genom att skapa tidsbegränsade erbjudanden, annonser och rabatter. De kan också använda hashtags, svarstjänster och influencers för att öka synligheten av sina produkter och tjänster. Företag kan också ta hjälp av Instagrams analytiska verktyg för att se vilka typer av innehåll som har den högsta engagemangsgraden bland användarna.

Slutsats

Instagram-shopping är ett utmärkt verktyg för företag som vill öka sina försäljningar genom att marknadsföra sina produkter på plattformen. Med rätt strategi kan företag effektivisera sin marknadsföring på Instagram och dra full nytta av dess unika funktioner.

Back to top