Irriterande SEO – vilket mantra är din favorit?

Content is kingVad är det mest irriterande mantrat inom SEO? Ni vet, det där som folk ofta slänger ur sig i tid och otid, de där sakerna som kommer från dem som just lärt sig lite om sökmotoroptimering men tror att de är proffs för att de förstått just detta och bara måste posta denna uppenbara sanning i exempelvis #SEO eller #svSEO på Twitter. Om det nu är en sanning. Det kan ju faktiskt vara fel också…

Vad får dig att tänka “mnååå – lägg ner…!”?

Exempel:

 • “Skriv för användarna, inte för sökmotorn.”

Annat exempel:

 • “Content is king!”

Är en personlig anti-favorit. Den är ju inte helt felaktig, bra innehåll är en självklarhet i många fall även om det inte alltid vinner, men det är inga vidare breaking news heller. När någon postar mantrat i #seo eller #svSEO på Twitter så blir det lite sådär halvknas…

Så min fråga: Vad får dig att vilja utdela bitch-slaps?

25 thoughts on “Irriterande SEO – vilket mantra är din favorit?

 1. Det senaste jag hörde som fick mig vilja dra ett tangentbord i ansiktet på personen var, “Länkar är blackhat, det får man inte använda, helst inga alls.” På fullaste allvar.

  1. Hm, sant. Det kördes ju under många, många år och med resonemanget att om det inte var så så skulle man ju kunna förstöra för varandra.

   “In your face” till dem.

 2. “Vi jobbar bara med Naturliga länkar…”
  De “goda länkarna” skulle då vara de naturliga länkar man genererat genom annat sätt än att köpa dem… Men en naturlig länk blir ju “onaturlig” så fort någon kliat sig i huvudet över hur de ska uppnås… När någon kliar sig i huvudet kostar det normalt pengar alltså är de betalda för… och därigenom köpta.
  Skillnaden ligger bara i var i kedjan pengatransaktioner sker ;)

 3. “We gurante rank 1 on google within 48h”

  “Get rank 1 on google by following these 5 simple steps”

  Inte riktigt det du frågade efter men har sett alldeles för många sådana här när jag börjat googla runt i jakt på info inom SEO området.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *