Länkar är hur viktiga som helst

Det efterfrågades ett tungt inlägg om länkar. Så här kommer ett “tungt” inlägg.

Jag har pladdrat på massor om mitt sociala projekt det här året och vissa tror nog att jag verkligen sitter och räknar tweets och likes.  Det gör jag, men bara som ett sätt att själv mäta hur intresserade folk varit av mina artiklar och när det är dags att byta fokus. Om jag tror att det är de som gör att jag rankar bra på smslån? Nej, inte en chans.

Utan länkar skulle jag aldrig ha rankat i toppen. Däremot – genom att ha engagerat folk så har folk även intresserat sig för vad jag har gjort och länkat in mig. Länkarna är inte många, men de är äkta – och placerade på aktiva sajter som har riktig styrka. På det sättet behövs det inte så många. Sen är en bidragande orsak till min ranking helt enkelt att sajten är kompakt, korrekt kodad, välstrukturerad och (hyfsat) snabbladdad. Sist men inte minst, ett bra domännamn med ålder – som jag har ägt själv hela resan.. Där gör jag inga misstag.

Med andra ord ska du inte tro att du kan prata dig till toppen – det är länkar som gäller. T.o.m jag blir less när min sajt inte får några nya länkar. Länkar är viktigare än aldrig förr – men det ska vara rätt sorts länkar. Se till att du får dem, för det är det som blivit mycket svårare. Jag använde kreativitet för att få dem.

Och inte att förglömma: när du nått toppen ska du vara värdig att synas där också, annars är det förmodligen bara en tidsfråga innan du ryker iallafall. Jag tror att  alldeles för många brister på den punkten.

Eftersom den här posten inte var så tung och jag mest ville vara lite snabb på pucken så kompletterar jag:

100 ton

Jag är nämligen ganska säker på att jag bidragit iallafall en del till förvirringen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *