Kategorier
Smslån i Google

174 webbplatser inom smslån före och efter Penguin 2.1

Penguin 2.1 was a big hit” står att läsa hos SERoundtable.com och visst verkar det onekligen så. Bland topp 10 sajter inom smslån finns det faktiskt ingen affiliatesajt som rört sig positivt i och med den här uppdateringen. Förutom en som ligger pall.

Jag är säker på att det finns något att lära sig av den här uppdateringen och det hade varit önskvärt om folk kunde leverera lite fler bloggposter om förändringar som skett.

Mitt bidrag är att leverera rankings före och efter Penguin 2.01 för 174 olika smslånesajter för datumen 2013-07-16 och 2013-10-07 (några dagar efter senaste Penguin 2.01).

Allt är klickbart och sorterbart efter position, förändring och du kan t.o.m klicka dig vidare till Gserp för att se hur sajterna rört sig på orden ”smslån” och ”sms lån” de senaste månaderna vilket ger dig en tydlig överblick om pingvinen tagit sig ett bett eller inte. Pingvinen slog till cirka den 4:e oktober.

Pingvinen är inget harmlöst djur

En sak är jag säker på: Google-pingvinen biter hårt! Du har egentligen att välja på mellan att antingen verkligen leverera kvalitet eller att ta ditt länknätverk till en ännu aggressivare nivå om det är på det sättet du föredrar att jobba. (Iallafall inom smslån, som jag ser det). Kan väl säga som så att jag tror att snappade domäner kanske har börjat nå början av slutet av sin storhetsperiod, för de verkar segna ihop snabbare än tidigare. Men som sagt – det gäller väl bara att jobba snabbare för de som väljer den metoden…? Jag är glad att jag inte valde den vägen för Smslånonline.se. Det verkar svettigt…

All time high

Min sajt ligger pall i toppen.All time high t.o.m. Hur nämner man det utan att spricka av självbelåtenhet och självgodhet:

Mallig

Nåväl. Jag är glad som f*n iallfall, såklart. Jag hade nämligen våndats en del och funderat över vad spamattackerna skulle göra med min sajt vid Googles pingvinuppdatering. Den ligger kvar, med sina 2100 domäner i disavow-filen…and counting! Starkare än någonsin dock.

Topp smslåneord

Total synlighet VS huvudkonkurrent

Här ser man alla sökorden jag mäter. Inklusive en del ganska risiga smslånesökord. Visst ger länkarna fortfarande tryck, Google verkar mest ha kapat bort de allra viktigaste sökorden.

Total synlighet på smslåneord

Serp distribution

Jag använder SEOlytics till detta. Och även om det krånglat på sistone (vägrat uppdatera) så finns det äntligen färska data över hur sökorden jag mäter fördelar sig över olika sökpositioner.

Check it, Smslånonline.se, sjukt intressant:

SERP Smslånonline.se

Och konkurrenten:

SERP Konkurrent

Det ska poängteras att ovanstående konkurrent är den jag varit mest orolig för att den skulle ta över. Men Google är onekligen hård mot de hårda nowadays, so beware

Med det sagt, här kanske du som sagt hittar något intressant:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *