Kategorier
Smslån i Google

Att ranka naturligt på smslån – en statusrapport!

transparensTill att börja med. Tack för all uppmärksamhet som http://simonnystrom.com/manuell-penalisering-och-aterhamtning-exempel-inom-smslanebranschen/ fick, det rörde verkligen om i analytics vad gällde hänvisningstrafik och besöksantal.
Hjälp mig gärna att pusha denna bloggpost också så kommer fler redovisningar av resultat sen. Jag vill ha en jäkla snurr på social trafik innan dess. Sista bloggposten gav tryck – jag vill bibehålla trycket under en längre tid så ska ni få se något lattjo sen. Blogga och länka gärna!

Än så länge är det bara Nikke som faktiskt visat sig backa upp påståendet att transparens förbättrar Internet och länkat hit. Det ska han ju ha en länk tillbaka för, jag kan jag också ser du!

Klart ni ska ha en försmak för att inte tröttna! Så här presenterar jag lite information om hur sajten utvecklats sedan den kom ut ur filtret och sen senaste bloggposten. Det är FÖR TIDIGT att dra några slutsatser om hur kampanjen påverkat tunga ord som ”smslån”  och ”sms lån” – det krävs länkar, fortfarande. Twitter må vara trevligt men när det gäller att ranka så är Twitter i sig lika nyttigt som att lyssna på kärringar på kafferep för Google. Sorry, borry.

Som tur är finns det andra saker som kan påverkas av uppmärksamhet i sociala medier så jag lägger lite fokus  på det tills vidare.

Googlebesök och cachning

Som jag nämnde tidigare så har sajten varit straffad men är det inte längre. (se förra inlägget). För att återfå sin forna glans för att överhuvudtaget ha en chans att ranka på ”smslån” är det viktigt att Google återbesöker alla sidor. Ju fler sidor som nycachats – desto bättre rankings. Social spridning kan eventuellt påverka detta och min förra artikel blev uppenbarligen ganska välspridd.

Låt oss därför börja med att  ta en titt på hur många gånger Google besökte sajten. Blev Google eggat? :-B

cachning-efter-bloggpost-om-smslanworth-itSom ni ser så började Google söka igenom sajten mycket mer direkt efter första bloggposten. Eftersom min sajt haft ett filter på sig (har ej)  så kan social media-kampanjer troligtvis skynda på processen med sidbesök och återcachning. Och att Google faktiskt haft besöksrekord dagen efter bloggposten ser ni här ovanför. Dock: eftersom ökningen av nycachningen bara gått från 70% till cirka 76% så kan vi inte förvänta oss alltför mycket, speciellt inte på huvudsökorden ”smslån” och ”sms lån”. (I förra bloggposten visade jag hur sajten tagit ett jätteskutt i rankings sedan många av sajtens sidor återcachades.)

Låt oss kolla synligheten för sökorden nu när vi vet detta.

Synlighet för ALLA smslånerelaterade sökord

synlighet-alla-smslan-sokord-litenDet ska väl poängteras att jag inte spårar jättemånga sökord. Bara cirka 40 sökord totalt. Det är en positiv ökning efter några dagar av oförändrade värden.

Rankings för ”smslån” och ”sms lån”

smslanIngen förändring. Sökorden är helt enkelt för tuffa för att smågrejor ska påverka rankingen.

Organisk trafik (Trafik via sökningar i Google)

organisk-trafik-smslanSå vad händer här då? Organiska trafiken har ju tydligen ökat ganska mycket. Vad betyder det? Här krävs det mer detaljarbete, men förmodligen är det sajten som börjar få fler longtails i takt med att den tillfrisknar.

Händelser/utklick (som gör att jag kan tjäna pengar på smslån)

smslan-adwords-litenUtklicken har också ökat. Det ska poängteras att första bulan i princip är utklick som är skapade av att jag köpt Adwords-reklam för smslån. (Exact match ”smslån” och ”sms lån”) = dyrt som fan. Nu är det plötsligt gratis och det verkar konvertera hyfsat ändå. Förresten upplever jag Adwords-trafiken för dessa sökord vara sämre än den organiska men that’s me.

Sajten kan m.a.o ha tillfrisknad och trots att jag inte köper Adwords-trafik så gör jag lite cash. DET är viktigt om något!

Ett evigt pillrande påverkar resultaten också – det är svårt att få en bra mätmiljö

Det tar en stund för Google att förstå sig på en sajt som man gjort många ändringar på och jag har ändrat oerhört mycket senaste månaderna.  Totala strukturförändringar och ändringar av innehåll och design. Eftersom jag är nöjd nu och inte kommer att behöva ägna tid åt redesign och omstrukturering så kommer Google att få tid på sig att fnula ut att min sajt är det bästa resultatet för smslån (!) och detta kommer att förbättra rankingen. Det är något som man alltid ska ha i åtanke och det kan ha påverkat resultaten ovan.

Slutord

Det finns kanske en liten positivt effekt av att ge sajten lite social media-fokus. Jag säger inte att Twitter-länkarna ger något tryck när det gäller rankings, men de bör kunna påskynda att Google re-cachar sajten. En sorts medicin för filtrerade sajter som vill bli friska helt enkelt borde kunna vara att köra kampanjer i sociala medier. Frågan är om det är värt det. Att köpa länkar hade tagit mindre tid och hade gett ett garanterat resultat. Det är dock svårt att klaga nu när jag faktiskt verkar tjäna mer pengar. Vad det beror på kan ni ju fortsätta diskutera om här nedanför.

Nu hoppas jag på detta:

  • Fortsatt nycachning. Upp till 100% och se vad som händer då.
  • Jag hoppas att Google fnular ut att sajten är ett bra resultat för smslån nu när jag är så snäll att jag låter hen (…) söka igenom sajten och förstå sig på den lite bättre när jag inte är och pillrar i grundstommen hela tiden.
  • Jag hoppas fortfarande att fler ska skriva om det här projektet eftersom det skulle stärka den här sajten . Målet är trots allt att att jag vill se om jag kan attrahera naturliga länkar i ”svåra, omoraliska, socialt avskydda segment med ärliga metoder och hårt arbete”. Jag ger er intressant läsning och en rättvis sajt – ni ger mig länkar. Fair deal! Och vill ni nödvändigtvis inte det så fortsätt för all del att Twittra, skapa uppmärksamhet och ge data som jag iallafall kan använda. Jag är inte den som är den. 😉

2 svar på ”Att ranka naturligt på smslån – en statusrapport!”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *