Kategorier
Smslån i Google Spam

Ett skarpt exempel på spam inom smslån som ”fungerar” just nu

no-spamIngen har väl gått miste om att jag pushar hårt för kvalitet och att jag varit inne på vikten av att bygga ett stabilt fort, dvs inte bara satsa på en massa skrotlänkar till sajten för att få den att synas. För det fungerar ju inte, eller hur? Jo, ibland fungerar det alldeles för bra.

Nog har jag irriterat mig på vissa sajter tidigare, men den här tar faktiskt priset i slaskighet och därför drar jag mig inte en sekund för att outa hela skiten.

Rankingförändring för smslån

Sajten poppar upp från position #15 och tar förstaplatser på både ”smslån” och ”sms lån”. Så här:

Smslån Gserp

Sajten ser ut så här:

  • 1 indexerad sida. Uppskattningsvis 30 min jobb.
  • Inga prisuppgifter.
  • Ingen kontaktinfo.
  • Ingen social närvaro.
  • Grovt felaktig svenska.
  • Så tunn som en sajt kan bli.

Länkarna då?

Komplett TRASH som enbart består av fullänkar från utlänska sajter. Här få ni alla follow-länkar som Majestic har hittat: spamlänkar inom smslån.

Jag ska undersöka de här mer själv och kanske ge en liten update på exakt hur det är gjort.

Kvalitetsförbättringar säger Google

Ibland är det svårt att ta Googles kvalitetsförbättringar på allvar. Visst kan jag ha förståelse för att det ligger skräp och slaskar nedanför topp 5 på en smslånesökning, men när en så enkel sajt som denna plötsligt hoppar upp och krigar på en kommersiell sökning som smslån så borde det trigga någon flagga direkt  hos Google tycker man. Det kan inte gå flera månader innan sajten rensas bort, för isåfall är det ju helt klart en vinnande metod vi har här om man ser det rent ekonomiskt.

Author rank och sociala signaler existerar inte. Bara länkar. Fula länkar.

smslan

Nejdu, nog tycker jag att Smslånonline.se förtjänar tronen betydligt mer än ovanstående skitsajt. Jag krigar gärna mot Folkia, Ferratum eller Easy Credit vad gäller toppositioner, men den här sajten kan faktiskt dra åt helvete.

Update:

  1.   Spam inom smslån som fungerar just nu, del 2.
  2. Jag outar detta i min sprillans nya smslån spam report” på huvudsajtenoch testar samtidigt frågan: ”Kan Google höra dig skrika?”.
  3. Spammet försvann efter 2 dagar men ersattes av en ny sajt ganska omedelbart.
  4. Spammet är tillbaka i toppen med ännu en ny sajt. Läs mer här. Ganska vansinnigt att det bara blivit starkare på sista tiden.

9 svar på ”Ett skarpt exempel på spam inom smslån som ”fungerar” just nu”

Jag kollade 10 länkar och min gissning är SAPE och eftersom jag jobbat gambling, så tycker jag inte de är så skräpiga egentligen 😉

Det värsta är inte du inte rankar etta längre, det värsta är att nu lär sig marknaden inom smslån detta. Fler kommer följa och putta.

Skall skriva om detta när tid medges

Ja, vi får se. Egentligen är jag inte direkt rädd för att marknaden lär sig detta, jag tror fortfarande att det är en fördel att synas i smeten och bygga mer långsiktigt. Men kommer det regelbundet in liknande sajter som stör i toppen och som Google missar är det en annan femma.

Frågan är när Google löser detta för det måste ju lösas, iallafall bättre. Allt prat om author rank och annat faller platt så länge den perfekta tillvaron kan störas av sådana här ”kvalitetsbyggen”.

Hade inte räknat med att det gick promenera in på #1 så enkelt. Jag hade nog satt gränsen till #3. Både intressant och irriterande.

Svara

Förstår din frustration och jag kan inte begripa hur Google inte lyckas fixa algoritmer/funktioner som sållar bort sådant här snabbare, men tack och lov brukar sådant här försvinna med tiden, men det tar som sagt alldeles för lång tid.

Uppenbarligen spammade länkar och innehållet på sidan är ju ett rent skämt, för att inte tala om Google Translate-svenskan.

Det har verkligen hänt mycket de senaste åren när det gäller hur bra Google är på att släppa fram bra sidor. Något som man själv definitivt märkt då vi drev ganska många riktiga skitsidor innan som drog in bra med pengar. Självklart var det tråkigt när Google började mobba sidorna men det var ju rätt så inte speciellt mycket att klaga på.

Men detta är ju bara ytterligare ett bevis på att det fungerar med mindre bra sidor fortfarande. Jag får dock ta på mig en del av skulden för just denna sida då vi tidigare ägde detta domännamn 😉

Frågan är ju då bara ifall man själv ska satsa på liknande enkla sidor eller jobba mer långsiktigt. Och jag håller med då om att huvudfokus bör ligga en bit fram i tiden.

Spammet försvann som tur var efter två dagar och just detta gör att jag känner mig lugn igen och att jag valt rätt väg.

Förnekar dock inte att det finns mycket pengar att hämta via enklare sidor. Allt handlar om hur mycket (= lite) jobb personen behöver lägga ner på sajten innan den blir bränd. Finns fortfarande bra ROI om man vet vad man gör men det beror mest på att det finns luckor kvar som inte fyllt i av personer som satsar mer på kvalitet (och har lite koll på SEO).

Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *