Kategorier
Smslån i Google

Ett verktyg som hittar och rapporterar spamsajter

Lånesnoken.se - du kan spamma lån men snoken kan snoka

Det började med att jag lekte med PHP. Sedan blev det lite till. Till slut hade jag ett verktyg som plockar tusentals sökresultat ur valfri nisch och sorterar sajterna efter dess egenskaper. Jag provade såklart smslån och låna pengar för att enklare kunna kartlägga konkurrenter och spammare.

Faktum är att jag numera enkelt kan skapa en komplett överblick över tusentals sökresultat på bara en timme. Jag hittar  webbspam relativt enkelt och kan koppla det till en person, eller iallafall en profil. Verktyget tillåter mig dessutom att skapa färdiga sammanfattningsrapporter som man kan länka till från spamrapporten som man skickar till Google. Än är det fult, det var ju liksom bara lek först och sjukligt mycket programmering. En implementering av AJAX måste fixas och självklart snyggare design. Men bortsett från det:

Jag behöver bara gå in på de senaste registrerade webbplatserna  så kommer kroatens spamsajter som rankar att dyka upp. Om han använder gratis bloggplattformar så behöver jag bara skriva in domänen den ligger på så får jag upp alla andra som rankar.  I programmet gör jag sedan en liten anteckning ”kroaten”, så vet jag exakt vem det är och kan sen sätta ihop en komplett spamrapport.

Programmet gräver 400 sökresultat per ord och redovisar rankings för topp 100. Webbplatserna sorterar sajterna efter keywords score som default.

Sajten heter alltså Lånesnoken.se och det började litet som ett skämt. Jag lade märke till att ett stort antal djurnamn användes bland webbplatserna som skapades inom smslån. Man kan säga att alla ”bra” namn på webbplatser inom smslån är tagna.
Men är det något som Lånesnoken.se kan så är det faktiskt att snoka och därför blev ju namnet ytterst passande.

gris

Lånesnoken är en sort spamsökmotor

Om du ser något suspekt som rankar inom lån så kan även du gå in och knappa in domänen och få upp information om webbplatsen. Dock körs uppdateingarna av databasen inte automatiskt utan jag försöker att göra det när en ny våg av skräpattacker är på väg.

Förutom att snoka hittar du även färdiga listar som sorterar alla sajter efter vanligt förekommande egenskaper, ex:

Och utifrån går det att klicka sig vidare, redigera och dokumentera. Well, iallafall om man har användarbehörighet. Just nu är det extrem beta som gäller. Jag måste även implementera AJAX för att slippa alla submit buttons som används i videon.

Skulle du köpa ett sådant här system om jag tog fram det åt dig? Saken är att jag kan köra programmet för vilka ord som helst. Kanske borde vi göra ett test på några andra ord? Önskemål?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *