Kategorier
Smslån i Google

Från #22 till #13 på smslån med 7 bloggposter

I den här bloggposten får du en  uppdatering av resultaten över rankings och synlighet för smslån sedan jag tvingade ur mig den första bloggposten den 28:e januari 2013. Du får även uppdateringar över exakt vad jag gjort.

Faktum är att jag i princip inte gjort något annat än att blogga och att skapa relationer som i sin tur genererat en del länkar.  De är få till antalet men tack vare att jag satsat hårt på att skriva något givande har det inneburit att jag blivit omnämnd på starka sajter som annars inte skulle ta i en smslånesajt med tång. Det, att jag flyttat sajten till en egen server, att sajten blivit fri från filtret i Google och att jag hållit informationen om smslån uppdaterad är faktiskt det enda jag gjort. Jag har uppskattat att sajten skulle ranka på förstasidan i Google på ”smslån” just nu, men position 13 är inte så illa pinkat och jag tror faktiskt att jag bara behöver vänta en stund till för att åtminstone några fler positioner kickar in.

Organisk smslånetrafik och actions över tid

Här nedanför ser du en bild som visar när varje bloggpost skrevs (röda nummer) tillsammans med information till höger om hur många tweets (Twitter), likes (Facebook), LinkedIn-delningar samt Google+-delningar som gjordes (svarta nummer i staplar). Jag valde att presentera det tillsammans med hur organisk trafik har ökat över tid:

smslan-actions1

(klicka för större bild).
Antal länkar som detta resulterat i: 9.
Det exakta antalet kvalitetsbloggposter är egentligen 5, eftersom två som jag räknat enbart är korta och mindre intressanta updates.

Varför presenterar jag sociala signaler?

Den som skrivit en bloggpost vet hur jäkla svårt det är att skriva saker som flyger. Att göra det inom smslån är ännu svårare eftersom en sajt om smslån automatiskt möts med avsmak och många vänder i dörren utan att de ens undersöker själva syftet med det här projektet.  Se det här som en mätare på ungefär hur mycket jag ansträngt mig för att leverera något för att få ett resultat och ställ dig frågan: Är det värt att göra detta för liknande segment?

När du jämför min sajt med andra sajter inom smslån som som syns bra kan du ta beslut om vilket sätt att jobba du föredrar och vad som faktiskt fungerar. Länkköp och nätverk för att bygga länkar som stärker rankings på smslån är den enkla vägen som de flesta konkurrenter använder. Jag är inte moraliskt emot det, jag ville bara en gång för alla visa hur svårt det är att slå sig in i en spammig nisch som smslån utan att köpa länkar. Till viss del visar det här på ökad förståelse för varför länkköp förekommer. Jag skrev en pressrelease om smslån på MyNewsdesk om just detta. Du kan även läsa tidigare bloggposten https://simonnystrom.com/smslan-som-bevis-att-content-inte-ar-king/ för att få koll på hur det ser ut i smslånebranschen och https://simonnystrom.com/manuell-penalisering-och-aterhamtning-exempel-inom-smslanebranschen/ för ännu mer bakgrundsinformation om slasket inom smslån. Jag ska styra upp detta, se om det är möjligt – och redovisa hur jävla svårt det är att lyckas om man enbart jobbar med bra information och naturliga länkar. Lyckas jag är det en prestigesak – misslyckas jag kan jag säga ”Well, jag har bevisligen provat och gjort ALLT , det fungerar inte – kolla här så får du bevis! Håll käft’n – nu ska det köpas länkar!” 🙂 Jag ska dock ALDRIG köpa en enda länk med den här sajten – det är ett löfte! Den ska bara bli bäst inom sin nisch helt enkelt.

Ett dalande nyhetsvärde

För att stimulera till engagemang måste man hela tiden se till att leverera bra information och till det ska du även addera svårigheten att jobba med just smslån för att få respons. Man ska finnas där, men inte för mycket. Man ska skriva tillräckligt ofta för att inte bli bortglömd och man ska inte skriva så ofta att jantelagen kickar in och folk tycker att ”vad i helvete ska du synas hela tiden för? Nu blir jag avundsjuk!” Den balansen är inte så enkel att hitta. För att inte tala om det faktum att man ska ha något att skriva om också hela tiden. iPhonens anteckningsfunktion är sjukt nyttig!

injektionLäsare fungerar lite som junkies som behöver en allt större dos för att charmas och tillfredsställas. Även om de flesta bloggposterna har  varit populära och flitigt delats vidare så är engagemanget dalande och det krävs en allt större dos nedlagd tid för att få läsarna att reagera.
dalande-nyhetsvarde

 Men faktum är att smslån ökar i rankings

Man ska inte gnälla. Faktum är att jag faktiskt ökar riktigt bra på sökorden ”smslån” och ”sms lån”. Det går långsamt men en ökning från #24 till #13 på 1,5 månader är inte flugskit. I Bing har det gått från ungefär #40 till #11. Jag har fler positioner att ta in, det är jag ganska säker på. De som länkar in och berättar om mitt projekt och som tar mig till förstasidan kommer jag att säga så här till: ”I owe you one!”. Tack till alla andra också!

smslan-okning1Att sajten börjat synas med engelsk språk som huvudinställning ser jag som ett friskhetstecken.

Synlighet för alla smslånerelaterade sökord som jag mäter

visibility-score

Några konkurrenters resultat inom smslån på senare tid

Jag anser dem vara konkurrenter eftersom de är affiliates. Ett företag som ”Vivus” ser jag inte som en förstahandskonkurrent eftersom de är ett företag som erbjuder smslån medan dessa sajter är jämförelsesajter och affiliates som jag.

Smslanet.comsmslanet

Smslåntopplista.se

smslantopplista

 

Foxis.se (Tidigare Gendo)

foxis”Det sket sig.”

Smslåna24.se

smslana24

Det är inressant att sajten tappat i Sverige men rankar med default language på engelska. Trodde den skulle ryka helt faktiskt.

I nästa bloggpost kommer jag att skriva om fler ”naturliga” metoder som jag kommer att använda mig av för att få bättre synlighet med min smslånesajt. Var redo och prenumerera på flödet!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *