Kategorier
Smslån i Google

Nej, ingen av mina domäner är snappad

Det har hänt flera gånger. Folk ser SmslånOnline.se och en 301 redirect från Billigtsmslan.se och drar slutsatsen ”du snappar ju domäner du med”. Sanningen är att jag ägt båda sajterna hela tiden och det har hela tiden varit samma webbplats.

Men varför är det redirectat då?

SmslånOnline.se registrerades först. Jag jobbade väldigt lite med den på den tiden och den var aldrig seriös men jag hoppades att den kunde få lite trafik ändå. Jag skaffade i princip aldrig några länkar till webbplatsen och eftersom den dessutom var kass så blev det inget resultat heller.

Jag köpte domänen Billigtsmslan.se för att jag vill kolla om ”billigt smslån” var enklare att synas på och jag redirectade Smslånonline.se dit. En helt vanlig Google-vänlig redirect alltså. Det var även den här sajten jag började jobba lite mer med, om än oseriöst och jag köpte några enkla fulinglänkar och straffade ut den. Det var inte speciellt mycket, kanske 20 länkar vilket var enkelt att städa upp och sedan dess har jag inte köpt länkar och inte heller jobbat med några länknätverk. Det berättade jag i första bloggposten så det är inget jag har att dölja.

Mitt smslånprojekt börjar alltså med domännamnet  Billigtsmslan.se. I takt med att den blev starkare så vore det idiotiskt att inte ta det bättre domännamnet SmslånOnline.se. Redirecten togs i samband med en sämre rankingperiod, men det har inget med filter eller straff att göra (snarare eget klanteri). Vem som helt med lite koll inser att det är idiotiskt att jobba med ”billigtsmslan.se” när ”smslånonline.se” är ett väldigt mycket bättre namn som jag själv har i min ägo.

Är det förstått?

Whois screenshot SmslånOnline.se från DomainTools.com

Visserligen finns inte whois för datum längre bak än 2009, men detta borde vara trovärdigt nog eftersom det är före projektstarten. Som ni ser. Samma ägare överallt = jag.

whois-smslanonline

Whois screenshot Billigtsmslan.se från DomainTools.com

Här har jag precis all whois-information för hela registreringsintervallet. De flesta har inte koll på att hela projektet började med webbplatsen Billigtsmslan.se och ser bara redirecten och drar slutsatsen att den är snappad och redirectad. Näpps, säger jag och tur är ju då att jag då kan visa att jag ägt domänen precis hela tiden. Såhär:

Whois Billigtsmslan.se

Det har egentligen alltid varit samma sajt bara det att den ena webbplatsen redirectar till den andra.

Case closed.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *