Kategorier
Smslån i Google

Nytt fokus för att återvinna Googlekärleken för SmslånOnline.se

SmslånOnline.se fick en manual action på sig för ”tunt innehåll”.
Nu tar jag detta en nivå längre för att ”med säkerhet” se till att SmslånOnline.se ska anses vara en seriös webbplats – även i Googles ögon.

Jag har ett fortlöpande reinclusion case study där jag listar alla förändringar som jag gör. Jag har jobbat dag och natt sen straffet. Till det tråkiga hör att jag tror att Google hittat ”signaler” som fått dem att tro att jag snor innehåll. Sedan har de granskat webbplatsen och i princip letat efter fel istället för att leta det som är bra med den. Kanske. FML.

Senaste åtgärderna

Det här är verkligen ORDENTLIGA åtgärder. Faktum är att jag inte längre har en enda recension i sidomenyn. Alla undersidor som kan anses vara ”för att konvertera”, som sökord som exempelvis ”smslån utan uc” har mashats ihop i tabbar på home page. Alla liknande sidor har tagits bort och redirectar till home page där de istället presenteras som tabbar på framsidan. Faktiskt ganska smidigt (och definitivt inte speciellt bra för SEO egentligen, men vad gör man?). Det länkas knappt alls till rena recensionssidor och dylikt (= det som konverterar).

Nytt fokus

Mitt nya försök med designen bygger mycket mycket mer på att presentera det faktiska innehållet och det som verkligen får SmslånOnline.se att sticka ut. Jag ska syna påståendet med ”tunt innehåll”. Nytt fokus ligger på det content som finns – alla smslån och dess innehåll hittas ändå redan enkelt på home page. Ingen ska missa att det finns ordentligt med innehåll.

Faktum är att jag tycker att det här blev bättre ur ett användarperspektiv även om inte allt är klart. Jag måste gå igenom alla recensionssidor för  smslånen också för det är ganska stor risk att problemet ligger där.

Irriterande är att när jag tänkte visa lite god vilja genom att ta bort större lån (recensionssidor) som jag inte riktigt tycker att jag kanske har tid att ha 100% koll på får detta meddelande:

Varning

 

De tycker alltså att det är en mycket viktig sida på en webbplats som är straffad sitewide för att det finns lite tunt innehåll? Motsägelsefullt någon? Denna ovanstående sida tillhör ju dessutom en undersektion på webbplatsen – som jag ENBART lade till för att folk kanske även för väntar sig större lån än 10 000. Det blir lite halvbenigt att reda ut problemen exakt i och med detta. Den är tamejfan inte viktig egentligen. Däremot har den en anledning att finnas. Det känns lite som att man får sin dom beroende på dagens humör hos granskaren hos Google. Tyvärr.

Det är väldigt mycket meck just nu.

Vi får se vad Google säger. Jag lovade att göra ett ordentligt försök och det är väl ganska bevisat att jag gjort. Så här har det ändrats på ett ungefär (klicka för större bild):

SmslånOnline.se Gammal VS Ny

Relaterat:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *