Kategorier
Smslån i Google Spam

Polsk spammare fortsätter förnedra Google

Jag har skrivit tidigare om den polska spammaren som listar extremt högt bland sökresultaten i lånesegmenten. Egentligen hade jag inga större planer på att skriva mer om detta men eftersom det inte försvinner så får det bli en till uppdatering.

EDIT: Den här spammaren är i själva verket från Kroatien. Tillvägagångssättet är likartat och sajterna väldigt enkla, därav förväxlingen. Om ni ser fler ställen hädanefter som jag benämner som ”polacken” så är det i själva verket ”kroaten”.

Den hårda titeln till trots, det finns en stor anledning att vara ödmjuk mot Google:

Med det sagt tänkte jag gå vidare.

De domänerna jag har hållit koll på den senaste tiden är bland annat:
Smslan365 PUNKT com – som rankat bland toppresultaten i en månad. Jag var tyst ett tag för jag tänkte att det skulle lösa sig av sig självt, men icket!
Smslandk PUNKT com – som rankat tidigare och kommit tillbaka i toppen idag. Lurade mig ett tag att tro att detta var den danska spammaren pga domännamnet.
Smslån365 PUNKT com – Har inte så bra statistik på denna men den har varit inne och härjat i toppen också.

Intressant är även att polacken har tagit ner alla eller många av tidigare sajter som jag skrev om i den tidigare bloggposten ”Polsk spammare levererar multiskit”.

Polska spammaren

Cloaking

Båda ovansteående sajter är identiska med Lana247 PUNKT com dit bl.a Smslan365 PUNKT com cloakar. När man klickar på smslan365 PUNKT com i Googles sökresultat så hamnar du på Lana247.com istället men om du besöker den direkt så hamnar du på Smslan365.com. Smslan365.com är ännu en ensidig slasksajt som tar risken med backlinksen.

Smslan365 PUNKT com, eller en sida komprimerad bajs om man hellre föredrar det, ser ut så här:

En ful jävla skitsajt

Det finns fler sajter som polacken äger som jobbar på det här sättet.

Så här rankar han:

3 spamsajter ranking

 

sokord-sammanfattning

Det typiska för spamsajterna går igen:
– 1 sida
– Ingen kontaktinformation.
– Inget värde.
– Money talks (inga jämförelser att tala om alltså. Det som ger mest cash listas högst.)

Hur går det för mig då?

Jodå, det går faktiskt bra. Jag har arbetat lite mindre synligt på sistone och tänkte lägga mindre krut på blogging och att uppmärksamma spam, men när det inte försvinner: grrr. Sajten har fått ökad funktionalitet och små felaktigheter i sorteringen har åtgärdats så att hänvisningarna ska bli tipp topp. Det är viktigt att saker går snabbt att uppdatera utan att det för den skull brister i kvalitet. Jag har även jobbat en del med att få in feedback från företagen så att de själva får läsa vad som står om dem på sajten. Ett bra sätt att hitta saker som kan förbättras.

Gamla spray-flikar har uppgraderats till jQuery och sajten har fått en komplett redesign där jag tog ”den fantastiska illustratören” till hjälp. Till sists slänge jag in lite flashiga jQueryeffekter för att ge lite mer liv i sajten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *