Kategorier
Smslån i Google

”Projekt smslån” – vad hände sen?

Här kommer en kort uppföljning av hur det gick för min smslånesajt. Jag redirectade ju hela sajten och tog bort allt jag bloggat och flyttade det hit. För tidigt, och hos en del dåligt beslut att göra. Nu redovisar jag resultatet. Det har ju faktiskt gått lite tid som borde tillfredsställa de flesta.

Läs hela mitt transperenta projekt om smslån, där jag öppet redovisat hur jag tog min sajt ur filtret och hur jag började ranka bättre – utan att köpa länkar.

Resultat för allmän synlighet

Så här har synligheten ökat för sajten sedan senast, den 9:e april 2013. Den har ökat MYCKET. Rankingen för smslån är tillbaka lika bra som det var som bäst när bloggande skedde på smslånesajten (innan det negativa av det hela kickade in). Klicka för större bild.

Total synlighet för smslån

Vad som skiljer rejält positivt är att sajten i princip rankar bra för de flesta företagsnamnen inom smslån. Vippi, Kredit365 och Snabbfinans är 3 exempel på företagsnamn där jag träffar #2. Övriga stora namn rankar på förstasidan eller iallafall nära. Vivus har exempelvis gått från ingenstans till att ranka #7. Det är lätt hänt att vara girig i ett sådant tillfälle och länka in dessa sidor ännu mer, men jag skippar faktiskt det. Observera att inga av dessa sidor har länkar byggda till sig.

Resultat för smslånerelaterade sökningar

Topp 3

Första bilden ”top 3” saknas. Jag laddar upp den senare (tror jag), men iallafall ser den lika positiv ut som följande bilder.

TopP 5

Topp 5

Topp 10

Topp 10

Topp 20

Topp 20

Snittranking

Så här har snittrankingen ändrats sedan redirecten. Sjukt mycket bättre alltså.

Observera. En kurva som går långt ner är positivt, lägst nummer är positivt eftersom det handlar om positionen i sökresultatet. Den blå linjen visar Billigtsmslan.se och den röda visar Smslånonline.se till vilken redirecten skedde.

Snittranking

Snabba påståenden/slutsater som grundar sig på artikelserien:

  • Kvalitet lönar sig, men tar en jäkla tid och du kan inte förvänta dig att synas i toppen på huvudsökorden med bara kvalitetstänk.
  • Länkar lönar sig. Länkar är en väg som är snabb och självklar. De ger alltid resultat. Nackdelen är att de kan både stjälpa och hjälpa. Hjälper de så hjälper de massor. De behövs dessutom för att nå den absoluta toppen på de viktigaste sökorden.
  • Bloggar lusar ned sajter och har en tendens att dra ner en sajt i smutsen. Det är inte första gången jag provat ”blogga” och att det ger ett negativt resultat. EDIT: Den här punkten är starkt beroende på hur mycket du kan hålla dig till ämnet I det här fallet är jag en affiliate, därför är bloggen inte så värdefull att ha på själva sajten eftersom snacket om SEO snarare drar ner relevansen.
  • Google gillar kompakta sajter som håller sig till ämnet.
  • Bra domännamn är sjukt viktigt. Kunde min tidigare namn ”Billigtsmslan.se” uppfattas som spammigt månntro? Bra domäner rankar ofta mycket enklare.
  • Var inte rädd för att använda ett domännamn med svenska tecken. Det är ibland krångligt att länka beroende på var andra sajter ligger men jobbar du i en spammig nisch så finns å andra inga naturliga länkar. Problem solved. Använd konvertering till ”puny code” om du får problem med att länka ett svenskt domännamn.
  • Använd dina kanaler istället för att lägga allt krut på sajten, skapa debatt och länka därifrån. Jag har inte provat detta, men jag flyttade ju bloggen hit och fick ett positivt resultat iallafall. Dessutom är det bara ett allmänt och bra tips som skapar länkar utan att det ser skit ut, förutsatt att du har något att säga.
  • Stå för vad du gör. Det är mycket enklare att skapa kontakt. Det ger inga rankings men om det inte resulterar i länkar ller omnämnanden så har du iallafall fått ett värde och gett ditt namn större synlighet.
  • Twitter, likes och Google+ är bara skit. Mööööjligen kan min öppenhet och ihopkoppling av min profil med andra sajter jag byggt gett mig ökat förtroende på något sätt, men isåfall är det helt nytt.
  • Det är roligt att blogga, men det ger inga cash om du är affiliate. Du behöver en bra balansgång mellan vad som är roligt att göra och vad som faktiskt ger pengar. Ett ständigt problem jag har privat  är att jag fastnar i detaljer istället för att bara tänka $$$.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *