Kategorier
Smslån i Google

Så attraherar du polisen och syns i TV

Det har hunnit hända en del sedan sist. Inte minst har det visat sig att sociala medier är ett ganska intressant sätt att driva trafik till smslånesajter. Det har bland annat lett till att sajten visades som intro i TV4 Play och att både polisen och domstolsverket har varit på besök. Brrr! Det är då man börjar undra om man bryter mot någon lag? Det borde jag väl inte göra – säg till om du hittar tveksamheter. Att smslån är moraliskt tvivelaktigt kommer jag INTE att räkna som en tveksamhet och jag har inga andra planer än att låta den här sajten förbli en schysst  jämförelsesajt. Så det så.

Billigt Smslån på TV4 Play

Ja, egentligen inget märkvärdigt, men jag tycker det ändå är lite roligt med den uppmärksamhet man kan få genom att blogga öppet i ämnet. Det resulterade i detta efter första bloggposten:

Redovisning av hänvisningstrafik

En smlånsajt med hänvisningstrafik är förmodligen ganska ovanligt så det kan vara intressant att redovisa detta. Observera hur det såg ut innan jag började blogga om smslån och vilken förändring som blev. Faktiskt en ökning med 2209% dagens datum.

hanvisningstrafik-smslan1

Visserligen är trafiken värd noll och intet eftersom besökarna är här för att läsa om smslån och inte ta ett lån själv. Dock – man kan dock inte undgå att fundera lite kring detta. Om inte Google kan använda sig av data från detta så småningom för att mäta kvalitet så vet jag inte.

Datan ovanför borde definitivt vara mer intressant än data från en smslånsajt som lever på länkar från döda sajter. Låt mig därför redovisa hur det såg ut med hänvisningtrafiken när jag låg tvåa på smslån i Google. Ett screenshot från i somras ser ut så här.

Hänvisningstrafik via köpta länkar (position #2 på smslån i Google)

kopta-lankar-smslan-hanvisningstrafik

122 besökare via hänvisningar under en månads tid och på position 2 i ranking på ”smslån” är inget att skryta med. Det ska alltså jämföras med  716 besökare under 10 dagar via två(?) skrivna bloggposter på en sajt som rankar #18 på smslån men som har goda värden i Google Analytics överlag och där allt pekar på att sajten handlar om smslån. Skillnaden är enorm och Google måste ju en vacker dag fatta att det är den sajten som visar tecken på liv som ska rankas. HUR är den stora frågan. Det är därför jag skrev i en tidigare bloggpost att webmasters borde se 2013 som ett övningsår för sociala medier. Sociala medier ger inte rankings nu, men det kommer att ändras. Det måste helt enkelt ändras.

aiDet känns lite som att Google MÅSTE slå sig in i det sociala för att spåra människor och vilka personer de är så småningom för att på något sätt använda den här informationen i sina algoritmer. Google plus MÅSTE alltså bli ett framgångsprojekt. Sättet att spamma lär anpassa sig därefter och till slut sitter vi här med varsin artificiell intelligens och tillverkar nätverk och pratar strunt i ljusets hastighet… 😉 Öh, ok, vi går vidare till nästa punkt.
(Pssst, ni måst se ”Technocalyps” om ni vill läsa om skenande artificiell intelligens, den har nog satt sina spår. Perfekt söndagsdokumentär i bakfyllans tecken! )

 Organisk trafik för smslån

organisk-trafik-smslan1

Den organiska trafiken har ökat. Jag tänker inte dra några slutsatser alls kring detta. Sajten är som sagt tillbaka starkt efter att ha blivit av med sitt filter i Google. Är det en slump att organiska trafiken för smslån har ökat i samband med första bloggposten? Som jag skrev tidigare så måste en tidigare filtrerad sajt crawlas igenom av Google till sin helhet innan den återfår sina ursprungsrankings. Det är därför irriterande att sidan om Vivus, som för övrigt är en av de absolut viktigaste smslånegivarna och som det länkas till friskt internt fortfarande har ett cachedatum på 1:a december(filter släppte 11:e december). Wtf liksom?! Men eftersom jag är klurig och envis och genom att berätta det här för er och länka till sidan så hoppas jag  att Google fattar att den sidan är intressant och bör återcachas. Vivus smslån, vivus smslån… Det roliga är att jag kommer undan med att skriva så där spammigt helt plötsligt eftersom jag gör det i ett sammanhang och i ett utbidande syfte. Hahaaaa – booooing! 😉

Rankings på ”smslån” och ”sms lån”

Sedan jag började blogga har jag enbart fokuserat på kvalitet. Korrekt information och läsvärda artiklar. Inget annat. Det har resulterat i en ökning i rankings från #22 på ”smslån” och #24 på ”sms lån” till #18 för båda sökorden. Det kommer att öka ännu mer ge bara Google lite tid.

Jag tänker inte ge rådet att få dig att tro att du kommer att ranka bra enbart genom att skriva bra saker. Du måste skapa engagemang för det är trots allt länkarna och hänvisningar som skapar styrkan. Det sociala är bara själen… det är iallafall så jag ser det. Mina två bloggposter har skapat sex eller sju länkar från mycket bra till hyfsade sajter. Dessa länkar som jag skaffat på naturlig väg är mycket mer värda än de länkar som spamsajterna skaffar så fortsätt gärna att berätta om mitt projekt så ska du se att jag snart platsar bland de tio första resultaten trots att de sysslar med sofistikerat sajtnätverksbygge och länkscheman. I fight alone!

rankings-smslan

Polisen var det ja…

Det första jag gjorde när jag märkte att bloggen fick en massa hänvisningstrafik var att kolla om några myndigheter började intressera sig. Och visst….till slut så :-/ Allt snack om att smslån är dåligt har nästan fått mig att tro att jag gör något olagligt fastän jag bara jämför smslån och skriver om det.

polisen

 

polisen-2domstolsverket-2

Polisen tyckte sajten var intressant i 21 minuter iallafall. Domstolsverket bara fem minuter… så polisen går tillbaka för att få mer på fötterna och får nobben av domstolsverket. (Vaddå, tycker du att JAG försöker skapa lite dramatik eller?!) Aja, ni hittar mina kontaktuppgifter här om ni vill mig något. Jag försöker ju bara jämföra skit på ett ärligt sätt…

Som sagt. Det är intressant med social media när det gäller att få uppmärksamhet. Lite för intressant ibland. Aja, det sporrar mig bara att göra sajten EXTRA bra. Jag hade förresten tanken tidigare att redovisa effektiva räntor, ett krav som ställs på smslånegivare. Nu är jag ju dock ingen sådan så det borde väl räcka med att jag redovisar totalkostnader för varje lånesumma och hålla mig till sanningen? Att räkna ut effektiv ränta är ingen lek och faktiskt ganska missvissande när man försöker sätta sig in i det = värsta högskolematematiken som ingen Svensson skulle ha nytta av egentligen entligt mig. Bättre med totalkostnader ur kundperspektiv, och jag menar det!

gotcha

Jag hoppas ni fortsätter att uppskatta det jag skriver och finner det intressant/underhållande. Även om jag vet att den här tidpunkten, fredag 17:20 är sämsta tänkbara för spridning i sociala medier vill jag ju att mina följeslagare och pushare ska få lite helgläsning och jag är ju inte blyg för att pusha den här bloggposten i tid och otid om ni nu skulle missa den…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *