Kategorier
Smslån i Google

Så svårt är det att få en naturlig länk

Egentligen var min transperens om smslån ett avslutat projekt, men det är så svårt att sluta när man ser något lyckas så vansinnigt bra. Ni som följt resultaten för sökpositioner även i nutid har sett att jag träffar tungt i toppen. Bara Folkia rankar ut mig och det är ju ett företag som jobbat hårt med länkar sedan länge. Vad händer?

Vad betyder det? Att länkar äger allt? Men – jag har ju knappt fått några länkar och ändå är jag topprankare? Att alla kört bort sig med Penguin? Att öppenhet fått sin belöning? Hur skulle det mätas och tas tillvara isåfall? Är det payday loans-algoritmen som slår även i Sverige? Det händer så sjukt mycket just nu i Google. Senaste tidens  fluktuationer i Mozcast är rekordhöga.

Jag har alltid varit av inställningen av att onsite är så extremt underskattat, iallafall när du bara jobbar åt dig själv. Lyckas du ranka med bra innehåll så brukar sajten ligga kvar också. Länge.  Men jag har också varit lite ambivalent i den här frågan:

  • Jag tycker att det är väl naivt att tro att enbart bra innehåll ska få dig att nå målet.
  • Jag förnekar inte att länkar krävs för att nå topprankings.
  • Jag tycker att man ska förtjäna sin ranking. Därför lägger jag så oerhört mycket tid på annat än länkar. Detta sticker i ögonen  på dem som har hårt länkfokus eftersom de ibland förmodligen inte vet att jag förstår länkars värde iallafall.
  • Jag gillar egentligen inte spammiga resultat men kan mycket väl förstå varför man lägger tid på exact match domains och skrot eftersom det ger bra ROI.
  • Google tar bort fler och fler organiska resultat. Att lägga krutet på en ”bra sajt” som inte tillgodogör sig fördelarna med många små sajter kan vara katastrofalt för din plånbok. Goggle är alldeles för mån om sin egen plånbok. Tänk en sådan sak som  att Google skulle utöka sina sponsrade sökresultat från 3 till 6? Det wipar ut de flesta som inte tjänar pengar även via andra kanaler. Är det omöjligt? Knappast – allt handlar om vana. Google vänjer oss vid att det ser ut på ett visst sätt och sedan införs det mer av den varan. Bryr du dig? Knappast – du har exempelvis säkert redan kommit över Snowdens avslöjanden. CameraVi har en förmåga att acceptera det mesta, tills den dag staten har en kamera i röven på dig. Då kanske. Om det inte är senaste botemedlet mot prostata-eller ändtarmscancer förstås… Det lyckas de nog sälja in.
  • Jag tycker inte att man ska lackera en bil som inte går. Det är en onödig kostnad. Vänta tills sajten ger bevis på att den kommer att gå framåt innan du plöjer ner massa tid på design.
  • Jag säger varken bra eller anus om sociala signalers inverkan i framtiden. Jag vet inte. Men något måste komma, eller så kommer det bättre filtrering helt enkelt. Googles AI förbättras.
  • Länkar ger ALLTID resultat på ett eller annat sätt. Är länken bra blir det fina resultat. Skräplänkar däremot, skadar även mer än förr.

Jag kan bara konstatera att det ser ut så här både för ”sms lån”, ”smslån” och ”lån sms” med mitt lilla kvalitetsfokus:

Sms lån i Google

(Ja, personligt sök är avslaget)

Sådana här vansinnesökningar har jag lyckats med tidigare om än i enklare segment. Jag har exempelvis rankat #1 på ”kreditkort” i flera år utan att köpa länkar, bara några länkbyten. Jag har legat etta på ”hemsida” utan att köpa länkar. Dessa sajter har jag dock struntat i helt och kreditkortssajten blev straffad för några länkbyten (konstigt straff faktiskt…) och den andra sajten har jag knappt uppdaterat senaste två åren.Den är inte längre ”rank worthy”, det tycker inte ens jag.

Transperens är ett bra sätt att bygga länkar. Eller inte?

Det går egentligen inte att garantera något om man säger att ”jag ska bygga en extremt bra sajt” – då kommer länkarna. Naturligt. Det som kvalificerar som ”extremt bra sajt” är ju faktiskt en sajt som de flesta av oss inte klarar att bygga. Det, eller en sajt med katt- och hundbilder, men den är svår att leva på om den inte blir extremt populär.

Så man kanske tycker att om man inte kan bygga en superjättemegahäftig-sajt så kanske man iallafall kan vara extremt nischad och ha ett visst folk som intresserar sig för ämnet som mål? Det attraherar länkar. Sure thing…

En andraplats på ”sms lån” och ”smslån” och ”lån sms” är svårt att blunda för, tycker du inte? Jag menar, du sitter och är intresserad av SEO och jag har hela tiden varit öppen med projektet om smslån. Jag har skrivit massor!  Du har säkert läst allt jag skrivit utan att nämna projektet, fastän du har en blogg och bloggar ofta. Min sajt ligger nu #2 på det mesta gottiga. Ändå – ingen action fastän det finns hur mycket som helst att fnula över (Men jag tackar Håkan Persson för att vara ett undantag på senare tid!) Det här är ju ett resultat som borde kunna skapa diskussion. Exakt så här svårt är det att få länkar till vissa nischer och det är även svaret på varför folk köper länkar och varför man trots allt bör ha en förståelse för varför folk köper länkar.

Det är inte lätt när det är svårt.

Tycker du nu att detta är värt att blogga om någon vacker dag så är detta viktiga sidor:

 

 

2 svar på ”Så svårt är det att få en naturlig länk”

Har du hl=sv ?
Har kollat detta via i princip allt under längre tid. Syns i både rankings och intäkter, däremot kan det svaja lite mellan position två och fyra. ”smslån” är ett sökord som nyligen stigit så det kan nog svaja länge till mellan 2 och 8. Ska kolla med Chrome.

Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *