Kategorier
Smslån i Google Spam

Så tjänar du pengar genom att helt strunta i Googles riktlinjer

Google och dess riktlinjer… Här kommer ett exempel på varför allt Google säger kan tas med en nypa salt och vad som fortfarande anses vara kvalitetsarbete av Google; vad de än säger.

I många år har vi matats med deras guidelines och att bryta mot dessa medför straff och att man inte syns. På senare tid handlar det om pressreleaser och widgets.
I call bullshit (förutom vad gäller widgets) – även det gamla som de förbjudit i sååå många år fungerar ju faktiskt fortfarande, om du är ”duktig” vill säga, för om du är du en klant så ryker du enklare än förut.

Sajten jag tänker visa nu (jag struntar i namn) var definitivt värd att bygga och pusha länkar till från snappade* domäner och det blir väl inte mer i strid mot Googles guidelines mot länksystem (utan att bryta mot lagen) än det jag tänker visa nu?

Den här sajten drar nämligen in mer än min sajt och det på väldigt kort tid och den har kört om mig på viktigaste sökordet ”sms-lån”.

*Snappad domän = En redan existerande domän som är inlänkad via andra sajter och som ägaren glömt bort eller struntat i att förnya. Den nya ägaren köper domänen via exempelvis Snapback.se, ändrar innehållet och länkar ut till sina egna projekt. Eftersom sajten har styrka via redan existerande backlinks skjuter rankingen i höjden när man länkar ut.

Så här ser en raketsajt inom sms-lån ut

Här nedanför presenterar jag total synlighet för alla smslånerelaterade sökord för Smslånonline.se och konkurrenten som jag inte tänker outa för tydligt.

Smslåneraket

Grön linje är uppstickaren som på extremt kort tid får större synlighet på alla sökord jag mäter som ger intäkter . I ett tidigare inlägg ”Så slog Googles uppdateringar mot sms-lånen” visade jag hur mycket min sajt bokstavligen krossade inom synlighet i jämförelse med andra sajter som visserligen rankade högt på vissa generiska sökningar men som helhet väldigt svagt. Jag sade att jag trodde att engagemang och kvalitén på de länkar som skapades i mitt projekt gav krut. Det tror jag nu också men det här visar ju helt klart att det fortfarande finns alternativ som fungerar bättre eftersom konkurrenten nått större synlighet på kort tid. Kanske bara under en kort period, men iallafall. Fler sajter kommer upp hela tiden och är beredda att ersätta en tappad sajt. Belöningen i toppen är stor.

Blå och röd linje är min sajt. Blå linje 301-redirectar till röd eftersom jag valde att byta domännamn från Billigtsmslan.se till Smslånonline.se

Så här ser du utvecklingen på samma sajter för ”sms-lån”

sms-lån

Lägg märke till tok-krossandet av min sajt under kort tid.

Och för enbart toppgeneriska sökord (här leder jag fortfarande liiiiite men jag blir krossad inom kort om inte Google fattar galoppen):

Toppgeneriska sökningar för smslån

Så.

Vad i helvete? Det är samma ”problem” som alltid och det finns fortfarande två vägar att gå vad gäller ”strategi”:

  1. Tokmata innehåll och att som bäst hoppas på att det du skriver ska bli populärt och flyga samt mycket, mycket viktigt: skapa länkar. Jo jag lyckades men,  som sagt – folk hatar sms-lån i allmänhet så hur enkelt är det egentligen? Det är faktiskt skitsvårt och resultatet är inte ens garanterat. Därför blir det väldigt svårt att sälja in en sådan tjänst om du jobbar som konsult. ”Jorå, det är så här att om jag blooooggar lite kanske din sajt kan flyga – ska vi säga 300 000 för besväret exkl. moms?”.
    Ingen chans, din gamle schimpans.
  2. Enbart förlita dig till vad som får sajter att ranka oavsett metod. Det räcker med att du är beredd att hela tiden trycka upp nya sajter om den som rankar blir straffad, dvs kostnaden får inte bli för hög. Det enda som skulle göra detta meningslöst är helt enkelt att Google blir snabbare på att fatta. Google har visserligen blivit mycket bättre på detta men klarar de hela vägen?

Ärlighet, bra onsite + lite fulingmetoder är förmodligen favoriten, dvs en kombo mellan 1 och 2.

Metod som använts

Faktum är att ovanstående sajt enbart baseras på en redirectad smslånesajt,  snappade sajter och väldigt enkla blogginlägg.

Ungefär så här (exempel):

Rubrik: Härligt att cykla (irrelevant)
Brödtext: ”Det är sommar – min favoritårstid! Vad är då härligare än att vara ute så mycket som möjligt? Märkte till min fasa att jag inte hade någon cykel. Huvva, ska nu hela sommaren gå till spillo? Som tur är hittade jag [smslånesajt + länk] som gjorde att jag enkelt kunde hitta ett sms-lån. Fort gick det! Fan vad bra, nu är sommaren räddad”.

Google fattar inget.

Intressant är även:

  1. Den nya sajten är en redirect av en gammal straffad domän.
  2. Alla länkar från de snappade domänerna länkar nästan alla till olika undersidor med låg densitet av exakta sökord men där ordet ”smslån” ofta ingår. som någon jävla wiki :P. Själv trodde jag att detta var ett solkart sätt att bli straffad nästan direkt eftersom det inte på något sätt borde vara svårt att upptäcka detta konstiga mönster för Google. Dessutom inom sms-lån. Hur många sajter inom den nischen har dessa attraherande länkegenskaper? 😛
  3. De snappade domänerna har bra spridning på C-klasser. Du vet att ett IP ser ut ungefär så här: AAA.BBB.CCC.DDD. Det är viktigt att få bra spridning på C-klassen (markerad med CCC) och detta kan du enkelt styra själv om du öppnar plånboken för SEO-hosting.

Rätt okej sajt funktionsmässigt i övrigt förutsatt att den visar korrekt, har inte orkat kolla.

Engagemang? Fuck that! Länkar, länkar, länkar!

Jag tror dock att den ryker från Googles sökresultat så småningom.

Smslån – nu ännu fulare!

Ni såg kanske mitt initiativ att skänka 3% till Barncerfonden. Lite mer moraliskt värde i en äcklig bransch iallafall även om det resulterade i 2 negativa kommentarer och 1 positiv. Vad är det med människor…?

Den här sajten kör tvärtemot: här köps det fondsajter, innehållet ändras till ”fejksajt” om lån, försäkringar, ekonomi och annat som sedan länkar till huvudsajten.

Före:

Frejas fond

Efter:

frejas-fond-efter

Ska vi ta en skål på den?

Om du tycker att det vore en god idé att istället stödja min sajt så hittar du information om hur du bäst hjälper till på den här sidan: Hjälp smslåneprojektet. Alla intäkter skattas i Sverige istället för något jäkla skatteparadis och 3% går till Barncancerfonden så länge som jag håller topposition på antingen ”sms lån” eller ”smslån”.

8 svar på ”Så tjänar du pengar genom att helt strunta i Googles riktlinjer”

En bra artikel detta du skrivit som klart visar att Google definitivt har en del kvar att jobba på. Förutsatt att jag hittade rätt sida så verkar denna sida inte ens ha någon kontaktinformation. Vilket inte känns direkt seriöst.

Sen får jag allt säga att det är trevligt att så många personer har skrivit till dem och tackat för hjälpen att hitta ett lån. Själv har jag haft sidor som tar upp detta ämne under ca 5 år. Tyvärr har jag ännu inte fått något sådant snällt meddelande alls. Får även säga att det är skickligt av dem att skriva in och tacka när det inte finns någon kontaktinfo på sidan. Fast det kanske är så att alla som tackar är proffs på att ta reda på vem som äger en sida.

Tycker att det vore gott om Google sänkte alla sidor som inte har någon vettig kontaktinfo 🙂

Tack Håkan – där gav du mig ett upplägg på en ny bloggpost!
Samma sak här – har aldrig fått några mail förutom förfrågningar som ”Kan ni hjälpa mig att spärra mitt kreditkort, min kod är XXXX” och andra galenskaper. 🙂

tycker det är skumt att sidor som inte har kontaktinfo rankar så högt faktiskt.

Svara

Roliga mail med dumma frågor har man ju klart fått flera gånger. Fast det är väl så att deras tjänst helt enkelt är mycket bättre än våra.

Trevligt att jag kan hjälpa dig med tips om nya saker att skriva 😀

”Den nya sajten är en redirect av en gammal straffad domän.”

Är det en total ompekning av domänen, eller är det innehåll som pekats om? Det senare har jag sett exempel på där straff inte ärvs med nämligen.

Kritiken handlar väl egentligen inte om att man skänker pengar utan att man försöker dra nytta av det i form av publicitet och goodwill. Att man då dessutom gör det i en bransch många ogillar gör det troligtvis värre.

Gissningsvis finns där en gräns då fler finner det acceptabelt. Skulle du t.ex. tränga bort konkurrenter och ge 100% till välgörenhet med motiveringen att det är bättre att pengarna går till något vettigt så vore det en sak men i detta fallet så trycker du på att du skänker pengar och ger samtidigt en liten del av vinsten. Mycket möjligt en stor del för dig men sett till att du använder dig av deras namn så är det kanske i någras ögon en liten summa.

Personligen lägger jag ingen värdering i det hela men utifrån vad jag har läst så uppfattar jag att det är så det ligger till.

Jag skulle förstå att folk kan se det som fult om jag inte låg i toppen, men det var ju faktiskt när jag hade som mest synlighet (absolut mest synlighet av ALLA inom smslån) som jag tog beslutet att skänka pengar.
Det tycker jag är en enorm skillnad.

En sajt som börjar på plats #150 och säger ”jag ska ge pengar” blir ju inte trovärdig då det inte finns några pengar att ge. Det blir bara för egen vinnings skull.

Det känns lite som det typiska Jante-syndromet faktiskt, för jag tänker inte ta bort initiativet även om det inte resulterar i en enda stödlänk. Jag tycker det är skittrist att jobba med saker som inte ger värde på något sätt. Pengar är inte nog för mig. Sen är det väldigt konstigt, jag förstår vad du menar, men att om man tar ett beslut att skänka pengar så är folks naturliga reaktion ”du ska skänka MER pengar” av någon anledning. Trots att jag redan gör mer än vad de flesta gör och t.o.m ger bort mer pengar än de jag sätter undan till min egen dotter. Och det sistnämnda är nog det jag får MEST dåligt samvete över och måste styra upp när jag tänker efter. Bara för att man har företag är man ju inte mer än människa. Jag jobbar helt ensam med mina grejs och är ett småföretag = människa som alla andra. Tycker reaktionerna är typiskt ”svenska” (men ska inte överdriva dem heller för så mycket negativt har det ju faktiskt inte varit.)

Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *