Kategorier
Smslån i Google

Säkrare smslån med https (live test)

Så kom det till slut. Google börjar ta hänsyn till https (säker överföring) och ger en liten boost i trovärdighet och rankings åt de webbplatser som använder sig av https. Med betoning på liten, vilket de säger själva. De säger även att de kan skruva upp detta värde över tid. Därför gör jag nu ett öppet test där jag styr om SmslånOnline.se till https:// så kan du vara med och kolla utvecklingen (eller i värsta fall avvecklingen…).

Varför jag inte använt https tidigare

SmslånOnline.se har ett certifikat installerat sedan några månader tillbaka men det har aldrig använts. Orsaken är att jag läste en del skräckposter om totalt tappade rankings för folk som styrde om hela webbplatsen till https://. Jag hade ingen anledning att försöka med den utgångspunkten eftersom jag redan rankade. Det är ju ganska känt att om man styr om länkar så tappar man en del av länkkraften. Att jag tycker att rankings beror på så mycket mer än bara länkar borde dock vara allmänt känt vid det här laget så:  Why not?

Därför väljer jag att använda https

  • Jag ser ingen långsiktig risk i det. Ett eventuellt dropp går att åtgärda. Allt annat vore absurt.
  • Det stämmer väl överens med mitt mål att jobba för seriösa resultat inom smslån.
  • Jag behövde den lilla övertygelsen som Google själv sade idag: att det ger värde.
  • Det distansierar mig ytterligare från spammiga smslånesajter och de tunnaste affiliatesen.
  • https kommer förmodligen att ge mer tryck sen.
  • Det jag gör idag slipper jag göra imorgon.
  • I en bransch där länkarna inte finns naturligt gäller det att greppa de halmstrån som finns för att sticka ut. Jag tror att det kan vara viktigare inom smslån än inom andra branscher just eftersom det är så spammigt (även om Google lyckats döda det mesta på sistone).
  • Det ser SNYGGT ut. Mycket viktigt! 😉
  • Man vill väl inte vara en fegis…?

Jag har allt att förlora om Google snackar goja…

SmslånOnline.se var all time high i förrgår. Jag har inte så mycket att vinna på det här. Går det åt pipan blir det iallafall en story och ett bra test på en rejäl webbplats. Det görs för få tester på starka sajter, förståeligt nog.

För att ha något att jämföra med. Synlighet 2014-08-07 för sökorden jag mäter:

Synlighet smslånEtt års synlighet för sökorden inom smslån som mäts:

Synlighet smslån poängFörklaring: Varför säger jag att jag är all time high när det finns en högre punkt i juni (bilden ovan) än dagens mätning? Anledningen är att jag lagt till sökord som jag egentligen inte har för avsikt att synas på, mest för att se om SmslånOnline.se dyker upp där också med tiden. Eftersom jag inte har synlighet på dessa ord, ex. låna pengar, drar det ner den sammanlagda synligheten något.

Ska vi gissa hur detta slutar?

Jag tror så här. SmslånOnline.se kan darra i rankings en stund. Kanske försvinner webbplatsen helt i några timmar eller en dag, men sedan kommer den tillbaka. Jag tror faktiskt inte alls att det går åt pipan, men kortsiktigt finns det mycket att förlora.

Uppdaterar även med denna från Google Plus


Update: Debatten om https har varit rent utsagt konstig enligt min mening. Ingen vet något om https och det har skett något slags ställningstagande emot trots att det korrekta vore just att testa, eller iallafall vänta innan du cementerar din åsikt. Håkan Persson  belyser det jag vill ha sagt på ett bra sätt och sätter fingret på en mycket viktig grej som alla förbiser (eller väljer att inte se?). Jag har skrivit det även i den här posten men Håkans post gör det tydligare.

8 svar på ”Säkrare smslån med https (live test)”

Här snackar vi early adopter 🙂 Ska bli intressant att se vad som blir resultatet och det är så befriande att du är så transparent med hur du utvecklar sidan. Precis som du nämner så lär det skapa avstånd mellan din sajt och ”vanliga” affiliatesajter.

Jag vill på något sätt sätta fingret och visa större företag hur sega de är på att implementera saker när det går göra snabbt (förutsatt att man lyssnar på rätt personer).

Små team = snabba team.

Svara

Skönt att höra! Gissningsvis är väl rädslan ganska obefogad. Antar att det är viktigast att även ordna upp gamla redirects så att det inte behöver hålla på att omdirigera i för många steg. Vad är det man säger? Max 3? Har styrt om alla internlänkar nu också så att det är grönt.

Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *