Kategorier
Negativ SEO Smslån i Google

SEO-konsult går in för att förstöra andras projekt istället för att arbeta

Lurkig telefonkilleIdag blev jag meddelad av snabblåneföretaget Savelend att en person som utgett sig för att vara ”SEO-konsult åt ett företag han inte får nämna” kontaktat dem och berättat för dem att det är ”farligt” att länka till SmslånOnline.se och insisterat på att de borde ta bort länken trots att Savelend svarat med 100% sakliga argument för att de inte alls borde lyda uppmaningen.  När inte detta fungerade fortsatte personen med falskt baktalande och rena lögner för att få sin vilja fram. Detta för att sajten ska försvagas och få sämre synlighet . Jag har mina aningar om vem det är och jag har IP. Nu tycker jag således att du ska sluta köra negativ SEO innan jag spekulerar vidare. Klart är att IP härrör till Stockholm. Ska vi lämna det så?

Vad jag vet:

  • Personen inleder med en fråga om att be om att få prata med marknadsavdelningen
  • Klart är att IP härrör till Stockholm.

Den här ”konsulten” som låtsas ge tips glömmer helt bort att jag kämpat i mer än 2 år för att skapa något bättre av något som även jag kan hålla med om ibland är skit men där jag kommer att försvara mina intentioner och webbplatsens rätt bland sökresultaten varje dag i veckan. Arbetet har skett  transparent, även om jag nu bloggar lite mindre och lägger mer krut på själva tjänsten.

Projektet har vuxit och folk har anställts. På sistone har mycket av fokuset gått till ren upplysning så att folk fattar korrekta beslut. De ska iallafall ha chansen. Jag har skapat verktyg för både beräkningar av annuitetslån och rak amortering, och visar hur priserna påverkas av olika löptider samt för- och nackdelar med dessa. Jag varnar tydligt för dyra förlängningar och visar hur mycket längre du skulle kunnat låna till samma kostnad med en längre uppläggningstid. Jag förklarar hur man inte hamnar i skiten. Jag upplyser om att små lånebelopp nästan per automatik skapar högre räntor och förklarar att det kan bli extra knas vid korta låneperioder. Personen kan själv jämföra effektiv ränta med totala kostnader och själv räkna ut effektiv ränta för korta smslån. Jag visar hur det skulle se ut om en bank ger ut smslån istället, förklarar att det inte är tjänsten i sig som är problemet utan att det finns företag som missköter sig (dit hör troligtvis du käre konsult!). Jag varnar för riskerna. Jag visar fulheterna. Jag tar debatten. Jag tar skiten – trots att inte jag skapat den.

Fokus kommer för lång tid framöver gå till upplysning och tid kommer även att ges till att visa alternativ till smslån. Det ska bli ”as fair as it gets!”. Det har tanken varit hela tiden. Jag är på riktigt och sajten utvecklas varje vecka. Hur kunde du konsulten  ”missa” det? Jag har inte köpt en enda länk, har bloggat om projektet i två år och ÄNDÅ tycker den här konsulten att det är en risk att länka.

Varför?

För att sajten är ”svag” och ”farlig”? Det ser inte ut så….

Senaste utvecklingen

För att den haft problem under den tid jag jobbat som jag gör? Med kvalitet! Inte så mycket va? Här följer en rankingcheck för de viktigaste två sökorden under två år om du tycker att sajten ser farlig ut:

Smslånonline.se GSERP

Japp, du ser en dropp där. Det åtgärdades snabbt och manual action hävdes efter 10 dagar. Det är vansinnigt snabbt. Jag gissar att det kan vara så enkelt som att alla recensionssidor hade innehållet i dolda tabbar. Jag redovisar här hur jag jobbade med denna reinclusion request och det hade inte med länkar att göra. Jag ser det mer som att Google säger ”Hej killen – vi har dig i toppen, men vi hittade en del problem… Kan du fixa det så att vi inte ser knasiga ut? Va – har du redan gjort det? Toppen, då klickar vi tillbaka dig! Tack!” Precis så var det. Och faktum är att jag fortsätt att jobba med webbplatsen ungefär lika hårt sen dess. För det inte ska kunna hända igen!

Det där skedde i juli 2014, snart ett år sedan. Jag har skiftat fokus till nästan enbart webbplatsarbete sedan dess. Man skulle kunna säga att jag fortfarande jobbar lika hårt som att jag hade en manuell åtgärd på mig. Jag är helt seriös.

Mina åsikter:

  • Det enda jag är: farlig för din ranking.
  • Du är en sopa.
  • Inte konstigt att ni inte rankar.
  • Nu jävlar ska jag/vi jobba dubbelt så effektivt (om det går).
  • Må ni drabbas av Googles vrede.

Svin.

Jag må fokusera på allt annat än länkar och talar inte om mycket länkar,  men de jag får måste vårdas med kärlek och försvaras. Speciellt när personen börjar angripa de starkaste. Det är inte sant att bara ”SEO-konsulter” länkar till mig. Men samtidigt – visst gör de det, eftersom  att de tycker att arbetet är intressant. En frivillig länk är en frivillig länk och eftersom smslån som nisch inte direkt har förutsättningarna att få naturliga länkar är det i slutändan inte så konstigt att de som intresserar sig för marknadsföringen av projektet väljer att just länka. Det är inte perfekt relevant men ändå naturligt. Det är lätt att glömma att även 3 snabblåneföretag länkar. När skedde det sist i den här branschen? Det ska jag säga dig: aldrig.

Till skeptikern. Det är lätt att angripa det här projektet eftersom det handlar om just snabblån. Folk har en tendens att använda det argumentet för att totalt blockera diskussion om projektets framgång. Genom en simpel halmdocka. Skeptikern kommer om vederbörande kollar länkarna till SmslånOnline.se också upptäcka massor av suspekta länkar från dåliga sajter. Dessa härrör från tidigare spamattacker och går bl.a. att läsa om här*. Man kan säga att jag fått min beskärda del av attacker och försök att sänka projektet sedan första början då jag gav mig in i matchen för att visa styrkan med transparens och bra innehåll istället för spam under anonymitetsflagg. Här finns en sammanfattning av händelser i datumordning. Om du nu vill snacka om det moraliska inom smslån istället så kan du läsa min bikt här.  Du hittar information om hur det såg ut när jag började med detta här. Det är lätt att glömma hur det såg ut förut. Det är min åsikt att jag bidragit och bidrar till att göra saker bättre oavsett vad du tycker om snabblån.* = Denna/dessa person(er) har inget med senaste angreppet att göra. Om det går att göra eventuella kopplingar till någon så vill jag poängtera att detta är gammalt, glömt och förlåtet. Jag orkar inte ens vara långsint utan satsar hellre på att jobba. Vill INTE hänga ut någon för gamla dumheter men vill samtidigt visa upp vad man får emot sig. Däremot grillar jag personer om och när det behövs om jag blir attackerad.

Sen att det finns annat folk som förmodligen hoppas att jag sjunker eftersom det inte är bra för deras affärsverksamhet att jag rankar utan att köpa länkar är en helt annan diskussion. De finns och det har blivit alltför uppenbart i vissa fall. Länkar är viktiga, men inte med den volym de flesta jobbar. Som jämförelse. Jag fick en länk för någon månad sedan sist. Sedan förra sommaren tror jag att jag kanske fått 3-5 stycken. Det är inte skitmånga. Jag rankar ändå 1. Jag lägger mer tid på att blockera länkar som jag inte vill ha och som har placerats för att förstöra för mig. Det är mitt länkarbete.

Stort tack till Savelend – Sveriges snällaste långivare för affiliates just nu. Jag skickar med lite ur konversationen de hade med denna anonyma ”SEO-konsult” så att ni vet vad ni har att göra med:

 En del av konversationen

Anonym ”konsult”
Jag jobbar som SEO konsult åt ett företag som jag tyvärr inte får nämna här. Då jag för närvarande gör en analys såg jag att ni länkade ut till smslånonline.se varav jag bara ville kolla ifall ni har något samarbete eller om ni är medvetna om riskerna med att länka ut till sådana sajter.

Savelend:
Ja, vi är medvetna om det och har medvetet valt att ge den länken till smslånonline.se. Dels för att artikeln i sig är väldigt relevant då det är vår VD som har bemött kritik mot branschen från en högt stående politiker men även för det arbete som Simon som driver sidan generellt gör genom att belysa problematiken som finns. Jag kan förtydliga att ingen form av ekonomisk ersättning har utgått för länken och vi har heller inte fått några högre placeringar på sidan.Det finns väldigt många affiliatesiter som vi skulle vara tveksamma till att ge en länk, men i detta fall har jag svårt att se att det finns en mer relevant affiliatesite inom vårt segment och det är utöver att vara en affiliate en sida som innehåller ett mervärde för besökarna vilket Google brukar uppskatta. Med tanke på att sidan tack vare transparent arbete har klarat av att komma ur granskningar av Google tidigare tror jag inte att det ger ett negativt resultat för vår del. Om så vore fallet så har du säkert noterat att vi inte har prioriterat SEO i någon större utsträckning i dagsläget och inte är beroende av trafiken som kommer via organiskt sök. Jag tackar dock för att du uppmärksammade detta då det mycket väl hade kunnat vara omedvetet från vår sida.

Savelend:
Anledningen till att vi valde att skriva artikeln på smslånonline.se istället för på vår egen sida är just att den plattformen har fler besökare än vad vi har och vi nådde då helt enkelt ut till fler personer än vi annars hade gjort.

Anonym konsult:
Jag förstår. Problemet med att som riktig aktör länka ut till affiliate sajter är att Google kan uppfatta det som en manipulativ länk. Det beror helt enkelt på att det inte finns många riktiga aktörer som länkar till affiliates inom samma nisch, speciellt inte om länken bara går till affiliate sajten utan att man får en länk tillbaka. Dessutom kan det verka konstigt att man som riktig aktör länkar (refererar) till en sida som jämför dit företag med massa andra företag inom samma bransch. Men om ni inte prioriterar er SEO i första hand är det kanske inte lika viktigt att vara så petig med sånt. Ville bara upplysa er om det.

Savelend:
Jag tror att just eftersom vi INTE får en länk tillbaka visar det mer styrka. Det hade sett mer suspekt ut om vi även hade fått en länk tillbaka i den artikeln då det hade kunnat tolkas som ett länkbyte. Som sagt är det inte många affiliatesiter i vår bransch som hade fått en länk från en aktör från oss, men om någon ska få det så är det just smslånonline som arbetat transparent hela tiden och bl.a. fått uppmärksamhet redan av Google. Att det även finns bra verktyg för att jämföra lån i olika situationer och bra artiklar, bl.a. den om problematiken kring effektiv ränta tycker jag gör att en länk är berättigad här.

Den anonyme personen avslutar med detta:
Tror inte Google hade tolkat det som ett länkbyte då det hade varit lika relevant för smslånonline.se att länka till er från en sådan nyhet om det nu skrevs om er i den artikeln. Problematiken med att länka till affiliate sajter är att sådana sajter lever lite på gränsen. De kan när som helst åka på ett straff från Google vilket jag nu ser hänt smslånonline.se två gånger. Att länka till en sajt som är straffad av Google är inte att rekommendera. För tillfället är ju inte smslånonline.se straffat eller så men ifall det skulle hända igen kommer även ni drabbas av det då ni länkar till dem.

Haha, nej, SmslånOnline.se är verkligen inte straffad :).  Återigen, ranking sedan projektstarten 2 år. I toppen hela tiden, konstant:

Smslånonline.se GSERP

Så här ser en sajt med stora problem ut. Det här är en av de tuffaste konkurrenterna förut:

Den ”anonyme konsulten”  tycker att vi borde ha gjort ett länkbyte istället eftersom de länkade till mig och verkar ha fått de där ”reglerna” lite om bakfoten…

Det straff han hänvisar till drabbade alltså  Billigtsmslan.se början av 2012 som då var en sajt som var både litet och tramsigt och det har jag varit helt öppen med. Det förtjänade helt enkelt att åka åt pipan. Hela projektet SmslånOnline.se handlar om att visa att man kommer längre med att jobba seriöst och jag har jobbat som jag lär precis hela resan i FLERA ÅR! Jag ville ju visa att det var det som rockade! Kanske dags att börja lära sig något av det istället för att sabotera för dina konkurrenter?
Skulle du själv bli glad om detta drabbade dig för att du byggde en footerlänk 2001?

Får väl avsluta med lite pepp till hårdarbetaren:

Mount Success

Sensmoral:

En stor affiliate med en seriös webbplats får med tiden en ganska god kontakt med vissa företag. Det är inte en jättelurig strategi att försöka sabba på det här sättet.

4 svar på ”SEO-konsult går in för att förstöra andras projekt istället för att arbeta”

Har du varit med om att få en dubblet av din sajt på andra domäner? Tex på .tk domäner? Det har tyvärr jag upptäckt precis.. Frågan är hur man får bort sådant spam som försöker förstöra för en? Vet du? 🙂

Hej igen,

Efter lite mer spaning där jag helt enkelt googlat lite texter från andras sajter så märker jag att jag inte är ensam tyvärr. Dock inte alltid som jag som fått hela sajter kopierade på gratis-domäner. Men stulet innehåll i alla fall. Och spåren leder mot samma.. För att straffa? Jag har tyvärr märkt av straff med kopierat innehåll på gratis domäner där hen kopierat hela sajter i början av okt och jag känner av det nu och jag har inte känt av något sånt här någonsin..

Googla stycket som börjar med : ”Varför den sistnämnda benämningen..” från din Smslånonline.se så får du upp ***pengaro ***se/sms-lan-med-skuld-hos-kronofogden/ och kreditkort-och-betalkort ***se/risicum/index11.php och googlar du stycket ”År 2006 dök det första..” får du upp lanapengaronline ***net/snabbkredit-619.htm och lanapengaronline ***net/hyreskontrakt-1510.html Det på mina första två försök på din sajt. Lär finnas mkt mer? Har du drabbats av några hela kopior av din sida på gratis domäner?
(Hittade även *** pengaro***se/billiga-lan-lag-ranta/ *** pengaro ***se/lana-pengar-med-skuld-hos-kronofogden/ via http://www.copyscape.com/?q=http%3A%2F%2Fwww.smsl%C3%A5nonline.se)

Texterna på *** se-lan***com/bast-lana-pengar.html är stulna och där hittar jag bland annat innehåll från lånakuten ***com och det hittade jag genom att googla delar av innehållet och då kom det massor av spam på gratis domäner. .cf, .tk osv med exakt samma text.

Så jag är inte ensam alltså.. Någon verkar vilja spela fullt.. Spamsajterna är ofta om lån och dejting på samma sajter. Så förmodligen är det någon som vill åt båda dessa nischerna?

Nu är klockan snart 4 på natten så måste stänga ner för idag men blir till att fortsätta forska i det här imorgon..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *