Kategorier
Smslån i Google

Underskatta inte content marketing

SmslånOnline BloggNu får SmslånOnline.se en egen blogg för den som vill fortsätta hänga med i vad som händer med projektet. Först ut är en bloggpost som avlivar myten om att smslån alltid är dyrast.

Säger jag då att smslån är ”bra”? Nä – det gör jag fortfarande inte och har aldrig gjort.  Men kritik ska baseras på fakta så jag kände mig helt enkelt tvungen att bevisa vad de verkliga problemen bottnar i och det handlar inte om effektiva räntor i första hand. Tvärtom är effektiva räntor ett ämne folk inte har koll på. Alls.

Projektet ”Smslån i Google” på SimonNystrom.com anser jag nu vara klart.  Arbetet har gett resultat och nu gäller det att sadla om, ändra strategi och helt enkelt bara fokusera stenhårt på det som handlar om just smslån.  Olika strategier behövs för olika perioder och jag har redan spenderat lite övertid här i min privata blogg.  Det är nog ingen som tvivlar på att projektet är seriöst vid det här laget så nu får det vara nog med det.

2 år i toppen

Det är 2 år sedan jag började sniffa på toppositionerna och ungefär lika länge sedan jag tog position 1 för smslån. Visst – ranking är roligt och krävs men faktum är att det mesta av tiden går ut på att fnula ut vilka funktioner som behövs och hur man ska presentera information på bästa sätt nuförtiden. Att fortsätta hålla hög kvalitet.

Om vi tar en titt på datumen för exakt två år sedan idag så såg det ut så här:

Resultat

En detaljerad post om sajtens utveckling skrevs när webbplatsen hade 2 års-jubileum och du hittar dokumenterade händelser under resans gång här.

Synligheten då? Var det värt allt ståhej?

Jag tänker  visa dig en bild från analysprogrammet SEOlytics som mäter synlighet. Även om den visar lite rött nu – det är inget jag bryr mig om faktiskt.  Det du bör lägga märke till är utvecklingen under de 2+ åren som gått och sedan ska du ta din örnblick och kolla i staplarna här nedanför. Inringat i grönt. Sen säger du ”det går inte ranka utan att köpa länkar eller bygga egna länknätverk” och sen inser du att ”vad i helv…?”.
synlighet

Det är 20 stycken position 1 rankings där. Och många 2:or… Sedan kollar du upp andra lirare, kanske speciellt sådana som sågar mitt sätt att jobba. Ta en titt på deras staplar och deras rankings. Sen drar du förhoppningsvis slutsatsen att det finns något att lära sig av detta. Min syn på SEO 2015 hittas här. Det enda jag siktade på var egentligen att bygga en bra sajt om smslån och synas på det ordet. De andra sökorden fick jag på köpet  eftersom jag la krutet på att bygga den bästa webbplatsen i ämnet, vilket i slutändan resulterar i en webbplats med mycket och bra information att ranka med. Bara den senaste bloggposten inklusive programmering av beräkning av effektiva räntor + presentation tog några veckor att få till.
Om jag skulle välja någon annan som kunde ge en bra syn på hur saker ska göras så skulle det vara Håkan Persson. Inte bara för att han rankar #2 på sökmotoroptimering. Han rankar för att han har trovärdig information att leverera och som även Google förmodligen är fine med. Är det verkligen bara jag som ser att de som främst pratar länkar är de som faktiskt inte rankar speciellt bra längre? Can’t be… men snacket går fortfarande som att ingenting har ändrats. Märkligt. Content marketing och in house SEO ska inte underskattas.

4 svar på ”Underskatta inte content marketing”

Ber om ursäkt om jag missförstått men mitt intryck när jag följt projektet är att du fokuserat på att producera bra innehåll för att få länkar från besökare som uppskattar innehållet. Stämmer det eller kommer länkarna främst från bekanta, gästinlägg och personer som följt bloggprojektet?

Vill helst höra att det är fullt möjligt att klara sig ”enbart” på innehåll t.o.m. i en bransch som SMS-lån men tittar jag runt får jag snarare intrycket att allt färre personer bloggar utan gemene man använder främst sociala medier vilket inte ger någon nämnvärd placering på Google. DuckDuckGo verkar vara lite skönare ibland då jag startade en ny sajt förra veckan som utan länkar gled in på femteplats på mitt eget namn.

Hej Stefan! Jag ställer upp frågorna.

—————————————–

Fråga: ”Mitt intryck när jag följt projektet är att du fokuserat på att producera bra innehåll för att få länkar från besökare som uppskattar innehållet. Stämmer det?”

Svar: Ditt intryck är helt rätt. Jag ville skapa bra innehåll för att få länkarna. Folk sa att det var omöjligt men ingen verkade ens ha provat så jag tyckte att det var dags. Samtidigt ville jag visa att onpage-optimering var underskattat (redan då) och att viss kunskap om webbutveckling är en stor fördel när man jobbar på nätet. Det ville jag b e v i s a, inte testa. Viktigt dock att inte se det här som en uppmaning om att skita helt i länkar, jag tycker bara att balansen länkar/övrigt arbete är helt snedfördelad.

—————————————–

Fråga: ”Kommer länkarna främst från bekanta, gästinlägg och personer som följt bloggprojektet?”

Svar:
Det här är intressant och ju mer jag tänker på det desto intressantare blir det.
2 personer som jag kände sedan tidigare valde att blogga och berätta om både projekt och lånesajt.
1 person som jag kände sedan tidigare valde att länka in enbart bloggen (den du läser nu, inte https://smslånonline.se/nyheter/).
Jag skulle inte påstå att det är något konstigt med det.

Jag hade nästan ingen ”social närvaro” förut. Nästan alla personer som jag pratar med nu på Twitter har jag lärt känna genom arbetet med projektet. De länkade inte till mig för att de var bekanta med mig eller kände mig sedan tidigare, de länkade för att de tyckte att det var ett intressant projekt. Jag har blivit god vän med flera av dem efteråt. Så – de länkade inte för att de kände mig sedan tidigare, men jag känner dem tack vara att jag skapade SmslånOnline.se. Det skapades alltså äkta relationer av projektet. Även mina följare är skapade ur projektet. Visst, det är mängder av spamföljare också, men även de genererades av projektet efter posten: https://simonnystrom.com/dear-mr-cutts-is-this-the-way-to-get-your-attention/
Här skriver Matt Cutts ett svar:https://twitter.com/mattcutts/status/453666870764126208 och efter det bombades man med spamföljare :).

Det är nu det blir extra intressant. Av de 3 personer jag kände sedan tidigare har 2 personer blockat mig/tagit bort mig på Facebook. Den ena av dessa hade lovat att skriva en bloggpost om jag tog topp 10-position med mitt sätt att jobba. När jag lyckades påminde jag honom om detta. Istället plockade han bort mig på Facebook och blockerade mig på Twitter. 🙂 Obs, jag hade varken provocerat eller bråkat. Gamla vänner/bekantskaper som är alltför länkinskränkta har alltså plockat bort mig som vän efter eftersom budskapet inte passat dem. Oh, the irony. Google har förändrats, men jag säger inte att ALLT förändrats. Till viss del måste jag hålla med om det Emil skriver om här: http://emillindstrom.se/det-ar-visst-nan-som-ar-tillbaka/ men samtidigt finns det så mycket bra. Jag har ju faktiskt fått flera nya IRL-vänner.

Angående gästinlägg. Jag skriver inte så många gästinlägg. Jag tror att jag har 2-3 stycken max och de är välskrivna och jag tycker faktiskt att jag har något att säga i dessa. Om du ex. läser http://euroads.se/se/om/nyheter/gstinlgg-fraan-simon-nystrm–googles-frndringar–en-ny-chans-fr-affiliaten-som-missade-starten/ så ser du att det jag sade 2013 stämmer ganska väl med slutresultatet (även om jag så här i efterhand tycker att jag blandade in för mycket trams i den posten).

Sen tror jag folk missar det viktigaste. T.o.m företag hänvisar ibland till det jag skriver nowadays. Länkarna finns där, men det är inte lätt allt se bland alla spamlänkar (https://simonnystrom.com/ponera-att-en-eventuell-spammare-ertappats-med-fingrarna-i-syltburken/) som jag blivit attackerad med.

Allt indexeras inte heller, ex:
https://magic.piktochart.com/output/5745585-meddelandelan-kundundersokning (nofollow)
https://daypay.se/nyheter/varfor-du-inte-bor-stirra-dig-blind-pa-effektiv-ranta1/ (ej indexerat)
http://p2pguiden.se/effektiv-ranta/ (pratar massor om min artikel ”49 kvadriljarder effektiva ränta okej för staten” som delats nästan 700 gånger https://smslånonline.se/effektiv-ranta-pa-49-kvadriljarder-procent-okej-for-staten.php men länkar inte. ”ARGH?”.

Jag visar bara dessa som exempel på att det finns länkar mer än det du tar upp. Jag vill dock inte visa det bästa eftersom en SEO-konsult bevisligen ringt runt och försökt förstöra mitt arbete: https://simonnystrom.com/seo-konsult-gar-in-for-att-forstora-andras-projekt-istallet-for-att-arbeta/ . Trots transparens kan man inte visa precis allt. Kan bara säga att projektet är ungefär så vitt som det kan bli inom smslån. Väldigt mycket baseras på rent onpage-arbete.

Hoppas du fick ditt svar! 🙂

Svara

Tack Simon för genomgången. Jag har egentligen inget emot gästinlägg eller andra metoder utan det är mest en tråkig trend jag tycker mig ha sett där innehåll av hög kvalité delas i sociala medier istället för att få inlänkar. Inget fel på det egentligen om det inte vore just för hur sökmotorer värderar sajter. Just länken från lånetjänsten får jag säga är högsta betyg.

Verkar för övrigt vara en riktigt smutsig bransch om an spammar andra och ringer runt för att få bort ens länkar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *