Kategorier
Smslån i Google Spam

Spam inom smslån som fungerar just nu, del 2

Jag lovade någon slags update till förra bloggposten av ”Spam inom smslån som fungerar just nu”, där jag visar hur en 100% spammig sida tar förstaplatsen på det mesta inom smslån och börjar vandra uppåt på ”låna pengar”.

Google verkar inte lära sig. Förutom länkarna som troligtvis är köpta från världens största länknätverk SAPE networks är det precis samma 301 redirect som jag har skrivit om tidigare i ”Att synas i toppen på smslån med 301:an som enda affärsidé” som använts.  Det där med innehåll känns väl sisådär viktigt  när man börjar se vad som kickar igenom i Google varje gång?

Här nedanför ser ni redirecten och resultatet. Det är Nyasmslån.org som redirectar till Smsalåna.com och nedastående bild visar hur rankingarna förändras, dvs spikrakt upp i toppen med ett ”SWOOOOSCH” för Smsalåna.com.

Det finns ett ord för detta: mysko. Riktigt stört.

Smslånspam

Varför skriver jag om detta? Jag kommer att bli utkonkurrerad?

Kortsiktigt är det inte omöjligt. Med tiden och om det kommer in fler liknande sajter på förstasidan av Googles sökresultat tror jag att Google måste tvingas agera. Kanske kan Google missa en sajt, men jag tror inte att kan missa för många, isåfall måste Google helt enkelt städa upp för att vara trovärdiga. Kanske måste sökresultatet i värsta fall helt förstöras innan det rensas upp?

Jag tror som sagt att den här sajten droppar gansk snabbt.

Jag kan hålla med om att det ekonomiskt mest vinnande kortsiktigt är att vara en fena på att använda dessa metoder för att tjäna pengar i affiliatebranschen, men som jag sagt tidigare och menar: jag jobbar inte bara  för pengar, jag vill att arbetet ska vara roligt. Jag anser att det som rankar är skit och imponeras inte, fastän det är förstaplatser det handlar om.  Metoderna som använts bland spamsajterna verkar bara så otroligt icke-kreativa och trista. Om jag måste anpassa mig till att göra ett sämre jobb för att konkurrera så byter jag hellre jobb, that’s it.

I långa loppet tror jag att min trovärdighet byggs upp då jag väljer att uppmärskamma skitsajterna och att jag får värde i att aktivt välja bort att jobba med spammetoderna hela tiden. Och visst ja – vi får inte glömma att det jag har åstadkommit redan nu faktiskt är ganska unikt. Peppar, peppar… det slutar väl med att de negativa SEO-attackerna kickar in mot min sajt…

Ni missar väl inte mitt lilla test ”Kan Google höra dig skrika?” som ligger uppe på Smslånonline.se just nu?

Förresten – det är snart julafton! Ni kan säkert gissa vad jag vill ha i julklapp…*hint, hint, hint, hint, hint*.

God jul din lilla spammer! 😉

Update:
Spamsajten droppade efter två dagar. Min verklighetsuppfattning är återställd:
Spamsajten fick på käften (klicka för större bild)

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *