Kategorier
Smslån i Google Spam

Spammaren redan tillbaka på på position #4

Alldeles nyss tog en extrem spamsajt inom smslån förstaplatsen på de allra viktigaste sökningarna ”smslån” och ”sms lån”. Jag skrev tidigare om det i artikeln ”Kan Google höra dig skrika?” Google straffade förra sajten efter två dagar men han är redan tillbaka, två dagar senare, med en lika dålig sajt som redan träffar #4 träffar #1 på både ”sms lån” och ”smslån”.

Update: Nu har spammarens sajt blivit straffad och han redirectar till Snabb-laan.org. vi får se om han tar förstaplatsen lika snabbt som tidigare.

Spam is the winner

Här visar jag arbetsmetoden han använder sig av och outar även ”alla” hans sajter och länkar som får honom att ranka.

För dig som vill veta mer om grunden bakom metoden:

Här kommer fortsättningen…

Spam tillbaka på position 4

Spammaren och hans sajter

Metoden som används är samma som tidigare och även om Google straffar hans sajter så återanvänds de och får nästa sajt i spamnätverket att synas.

Huvudsajt just nu

Snabb-laan.net

Följande sajter redirectar till Snabb-laan.net

 1. Smsalåna.com Sajten jag skrev om när den rankade #1 på smslån. Den straffades och redirectar nu till Snabb-laan.net som tar över positionerna.
 2. Nyasmslån.net Redirectade tidigare till (1) och (3).
 3. Smslån10000.org Redirectade tidigare till (1).
 4. Smslåna.org Redirectade tidigare till (3).

En check i Wayback Machine visar att sajterna är samma skit allihop, även om jag inte fick med alla på bild. Wayback machine hade inte hunnit lagra alla:

Skit 1 Smslån10000.org – > 1 sida.

Skit 2 Smslåna.org – > 1 sida

Skit 3 Snabb-laan.net -> 1 sida

…och vi vet att Smsalåna.com såg exakt likadan ut eftersom jag nyss skrev om den. Då kan vi dra slutsatsen att Nyasmslån.net som jag inte har bild på också sett ut som de andra.

Skit rankar med andra ord. Borde inte Google kunna stoppa dessa redirect-kedjor på iallafall straffade sajter?

Så hittar du de fula sajterna som länkar

Genom att skapa en rapport i Majestic SEO är det enkelt att upptäcka vilka sajter som hela tiden utnyttjas i redirectkedjan. Förutom redirects används även spamlänkar från SE Nuke och troligtvis ryska SAPE-nätverket som är störst i världen. Jag har lagt mest tid på att kolla redirectsen eftersom det är de som hela tiden trycker upp domänerna i bra positioner på smslån väldigt snabbt. Google verkar inte kunna tillskriva domänerna (som i sin tur har spamlänkar till sig) ett negativt värde tillräckligt snabbt. Visst är det ganska ologiskt att en straffad sajt med spamlänkar ska ge positiv styrka till en ny sajt som är lika spammig som den föregående?

Domäner och länkar som bidrar till ”styrkan” till huvudsajten:

Edit: Jag har tagit bort dokumenten med länkarna eftersom de skapade problem med sajten.

 • Snabb-laan.net
 • Smsalåna.com
 • Nyasmslån.net
 • Smslån10000.org
 • Smslåna.org

Genom att gräva igenom alla spamlänkar går det säkerligen hitta många fler sajter i spammarens nätverk. Spammet är väldigt agressivt så det borde egentligen vara enkelt för Google att se att detta är strunt, iallafall vid en manuell granskning.

 • Hitta redirects: Sortera dokumentet efter LinkSubType så hittar du redirect-sajterna.
 • Hitta övriga ”starka” länkar: Sortera dokumentet efter ”source trust flow”. Ju högre trust desto större sannolikhet att det är bra tryck i länken (även en spamlänk kan ge tryck oavsett om sajten är ful). Ja, du ser ju att precis alla länkar är skrot.
 • Hitta andra sajter i nätverket: Sortera efter styrka (trust flow)och se vilka sajter som det länkas ut till. Bli en Sherlock…

Ranking på smslån över tid (1år)

Som ni ser finns det luckor att fylla i och troligtvis fler sajter… För vi kan ju anta att varje sajt redirectar till en ny när den straffas av Google. 😉

Spamsajter samling

Trots Googles kvalitetsuppdateringar som ska försvåra för sajter att ranka om de inte jobbar med ordentligt innehåll och inte fokuserar på länkbygge så kan ni här se att sajterna över tid jobbat sig uppåt bland sökresultaten på smslån den tid som det borde vara som svårast (= nu, efter alla kvalitetsuppdateringar…). Gissningsvis är det ”tyngre” spamlänkar liknande de från ryska SAPE-nätverket som tillfört ”värde” och som pushar dem högt. Men där gissar jag bara, jag har som sagt inte kollat varenda länk i detalj, bara sett att det är spam.

Om ni kollar bilden ovan så ser det även ut som att spammaren ”offrade” Smslån10000.org och redirectade den till Snabb-laan.net när Smsalåna.com blev straffad efter att ha legat på position #1. Spammaren har förmodligen fått mersmak…

Skulle jag vara Google skulle jag strypa dessa sajter för all framtid och nosa upp fler sajter bland backlinksen! För det här lär fortsätta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *