Kategorier
Smslån i Google

Spammet som drar ner byxorna på Google just nu

Spam i svenska Google (och Skandinavien) är skalbart och Google låter spammet härja fritt. Det är en sak att trycka upp en sajt i några dagar, en annan sak när spammet stannar i toppositioner i en månad  på flera olika marknader. Vi kan nästan räkna med att det blir värre tills Google täpper till, för den här skiten verkar skalbar och polacken (EDIT: fel av mig, det är en kroat och har varit senaste posterna) skrattar definitivt hela vägen till banken.

Sett under en tidsperiod, som definitivt är mycket längre än vad som är acceptabelt så har Google dessa problem i svenska Google inom smslån och lånebranschen i stort.

  • Google förstår inte svenska.

Dålig svenska

  • Google är blind för cloaking. Exemplet baseras på ovanstående text. Om du besöker webbplats 1 via direct type in så hamnar du på korrekt adress, men om du klickar på sökresultatet i Google så cloakas du till sajten som genererar cash.

Cloakat förstaresultat

spam-is-the-winner

  • Den tidsperiod som det fungerar är definitivt tillräckligt för att metoden ska vara direkt lönsam. Observera att vi snackar förstaresultat på smslån med 100% rent spam.

shit-pommes-frites-II

  • Metoden är dessutom skalbar. Resultat för Danmark presenteras nedan.

Danmark Kvikllån

  • Webbplatserna kräver inga omkostnader. Det är duplicerat innehåll/design.

sverige  Sverige

danmark Danmark

  • När Google slutligen dödar sajten så återupprepas processen med en annan webbplats, så det här är ett betydligt större problem än ”äh, du når ju toppen sen – han kommer att falla bort.” Googles självlärande algoritm baseras dessvärre i det här fallet på IQ fiskpinne. Spamsajten som faller ersätts alltid med en annan spamsajt.
  • Länkarna… de måste väl vara bra vavavava? Här är de.

shit-pommes-frites

När spam fungerar så här bra behöver man inte oroa sig för morgondagens algoritmer. Intäkterna för framtiden tankas upp idag. Ett lån via Norwegian ger ungefär 1000 kronor i hänvisningsprovision.

Jag såg en länk som cirkulerade igår och som förklarade metoden bakom och vad som får detta att fungera, så om du är intresserad är det bara att gräva. Den här gången håller jag dessvärre tyst eftersom det här orsakar så stora problem och är så äckligt fungerande i svenska Google.

Eller. Fan heller. En bra blogg hänvisar till läsningen: här. (dock verkar det ligga nere nu, men jag har sparat en kopia…).

Och där är det bara att hålla med, oavsett om man gillar att jobba med kvalitet eller ej. Det är inte konstigt att vi ser sökmotoroptimering på olika sätt i branschen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *