Kategorier
Smslån i Google

Transparens inom smslån – skarpa exempel

TransparensAtt skapa naturliga länkar inom tuffa branscher som smslån eller poker där många affiliates opererar och har möjligheter att tjäna grova pengar kan vara väldigt tufft.

Du måste fightas i en bransch där några av förutsättningarna är dessa:

  • obefintliga möjligheter att skaffa naturliga länkar.
  • dina motståndare har goda kunskaper om teknisk SEO.
  • dina motståndare har ofta stora nätverk av sajter som de själva kontrollerar och som.länkas ihop på ett sätt som gör att målsajten verkar naturligt stark i Googles ögon.
  • dina motståndare har färdiga processer för att skala sina nätverk.
  • dina motståndare köper länkar.
  • det är svårt att konkurrerra utan att använda sig av samma tekniker eller iallafall vara villig att tumma på metoderna som skulle ha använts
  • Google kan inte automatiskt bestämma vad som är en bra eller dålig sajt för vissa sökningar. Exempelvis kan Google inte bestämma om en jämförelsesajt som påstår att produkt X är bättre än produkt Y ur ett kundperspektiv är bra eller ej, även om produkt X endast ser till webbplatsägarens möjlighet till hög hänvisningsprovision.

Med andra ord: Det är kaos.

Jag har nu börjat jobba lite transparent i en bransch som är både tuff och inte speciellt omtyckt. Målet är att se om det överhuvudtaget går att komma någon vart genom att enbart jobba med onsite optimering, ärliga jämförelser, naturliga länkar och transparens.

Jag vill städa upp och ta position på ”smslån” helt enkelt.

Om du tycker att detta låter intressant att få skarpa exempel från smslånebranschen så kan du läsa första inlägget här, som för övrigt fått mycket uppmärksamhet.  Första artikeln handlar om att ta sig tillbaka efter att din sajt har blivit penaliserad i Google, eller som det kallas: att Google vidtagit en manuell åtgärd mot din sajt.

Det kommer mera så haka på! Du kan följa Twitterkontot http://twitter.com/billigtsmslan för att diskutera projektet framöver.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *