Remarketing

Remarketing är en av de mest effektiva marknadsföringsteknikerna som finns. Det är en strategi som används av marknadsförare för att nå tidigare besökare på sin webbplats och omdirigera dem tillbaka till webbplatsen. Det är en mycket kraftfull strategi som ger marknadsförare möjlighet att fånga upp potentiella kunder som annars skulle ha glömts bort.

Vad är Remarketing?

Remarketing är ett digitalt marknadsföringsverktyg som används för att nå tidigare besökare på din webbplats och omdirigera dem tillbaka till webbplatsen. Det är en mycket målinriktad strategi som använder annonser som visas för personer som tidigare har besökt din webbplats, men inte konverterat till en kund. Annonserna visas vanligtvis på andra webbplatser och sociala medier som de personer har besökt.

Hur fungerar Remarketing?

Remarketing fungerar genom att du använder en JavaScript-kod som du lägger till i din webbplatskod. När någon besöker din webbplats, lagras deras webbläsarhistorik och deras IP-adress, vilket gör det möjligt att identifiera dem nästa gång de återbesöker din webbplats.

När det finns en matchande IP-adress eller webbläsarhistorik, kan du visa annonser för personen på andra webbplatser och sociala medier, och omdirigera dem tillbaka till din webbplats.

Vilka typer av Remarketing kan man använda?

Det finns flera typer av remarketing som du kan använda:

1. Sökmotorremarketing:

Sökmotorremarketing är den vanligaste formen av remarketing där du visar annonser i sökmotorer som Google eller Bing. Dessa annonser visas endast för de personer som tidigare har besökt din webbplats.

2. Displayannonsremarketing:

Displayannonsremarketing innebär att du visar annonser på andra relaterade webbplatser och sociala medier för att nå dina tidigare besökare. Genom displayannonsremarketing kan du visa relevanta annonser för personer som tidigare har besökt din webbplats och omdirigera dem tillbaka till din webbplats.

3. Retargeting på sociala medier:

Retargeting på sociala medier innebär att du visar annonser för personer som har besökt din webbplats på olika sociala medieplattformar såsom Facebook, Instagram, Twitter, etc. Detta gör det möjligt för dig att nå ut till dina tidigare besökare och skicka dem tillbaka till din webbplats.

Back to top