Retargeting

Retargeting eller remarketing är en effektiv marknadsföringsteknik som används för att nå ut till personer som redan har besökt din webbplats. Det är ett sätt att hålla kontakt med dina kunder och uppmuntra dem att genomföra köp på din webbplats. Metoden förbättrar konverteringsfrekvensen, ökar trafiken och gör det möjligt för marknadsförare att hålla sina besökare engagerade. I denna artikel ska vi se närmare på de viktigaste aspekterna av retargeting.

Hur fungerar retargeting?

Retargeting är en form av displayannonsering som möjliggörs genom cookies. När en person besöker din webbplats, lagras en cookie i deras webbläsare. Sedan när de besöker andra webbplatser som stöder retargeting, visas din annons. Annonsen kan visas i form av bilder, videor, textannonser eller bannerannonser. Det här gör det möjligt för dig att nå ut till dina tidigare besökare och återvinna potentiella kunder som inte har slutfört ett köp.

Fördelar med retargeting

Retargeting erbjuder många fördelar för marknadsförare som vill öka sina konverteringar och uppmuntra fler besökare att slutföra ett köp. Några av de stora fördelarna med retargeting inkluderar:

Ökad synlighet

Retargeting ger dig möjlighet att visas på flera olika webbplatser och plattformar. Det hjälper dig att nå ut till ett brett spektrum av användare och hålla ditt varumärke främst i deras medvetande.

Engagemang

Retargeting gör det möjligt för dig att skapa engagemang med dina besökare genom att visa relevanta annonser. Det hjälper dig att skapa en mer personlig upplevelse som lockar potentiella kunder.

Kontrollerad exponering

Retargeting ger dig full kontroll över när och hur ofta du visar din annons. Du kan justera budgeten efter behov och målgrupper för att säkerställa att annonsen visas till rätt personer.

Kostnader för retargeting

Det finns inga fasta priser för retargetingsannonsering. Kostnaden beror på vad du väljer att annonsera, var du ämnar annonsera och vilken typ av målgrupp du ämnar nå ut till. Generellt sett är retargetingsannonsering billigare än andra former av displayannonsering eftersom du redan har identifierat den specifika målgruppen.

Slutsats

Retargeting är ett utmärkt verktyg för marknadsförare som vill nå ut till sina tidigare besökare och återvinna potentiella kunder som inte har slutfört ett köp. Det erbjuder många fördelar, inklusive ökad synlighet, engagemang och kontrollerad exponering. Kostnaden beror dock på vad du annonserar, var du annonserar och vilken typ av målgrupper du väljer.

Back to top