Standardknepen som gör att du tjänar grova pengar på kläder och rabattkoder

Det har varit ganska lugnt med mitt skoprojekt nu ett tag. Det är ett medvetet val. jag vill att Google ska få tid på sig att crawla igenom alla tusentals sidor som indexeras på domänen och förstå sig på strukturen. Det tar sin lilla tid när det är såpass mycket. Om två veckor till kanske Google har fått en chans att förstå vad det handlar om. Sen behövs det ju en hel del text.

Låt oss tills vidare undersöka några populära metoder som du kan öka din konvertering på om du jobbar med affiliatesajter inom kläd- och rabattkodssvängen. Kan nog vara intressant nog att blogga om.

Fulingmetoden som ökar konverteringen

En riktigt vanlig metod för att öka konvertering om du jobbar med rabattkoder är att inte visa några rabattkoder alls förrän besökaren klickat och blivit taggad till din affiliatekod.

Till detta används javascript.

Den bästa förklaringen får du genom att klicka på bilden här nedanför. Exemplet ser bäst ut via laptop eller stationär dator och en vanlig webbläsare. Om du öppnar den här länken via Tweetdäck eller annan applikation så kan det bli lite otydligt, men iallafall:

Rabattkod 1

…sen är det bara att mata och köpa “lämpliga” domäner

Så. Vi har tagit fram den här finurliga metoden för att skapa (enorm) konvertering och du ska veta att det finns pengar i rabattkoder! Vad gör vi då då, om vi vill FULA oss? Jo, vi skapar helt enkelt ett gäng domännamn som heter [rabattkod][företag].se eller liknande. Det viktigaste är att företaget har tillräckligt sökningar med ordet “företag” + “rabattkod”.

Jag ska visa ett exempel

Exemplet jag visar nu är ingen aktiv sajt. Jag har redan varit i kontakt med Hotels.com som bett mig ta ner trackingkoden så jag tjänar inga pengar alls på sajten även om den ligger kvar. Tycker dock att den är lite intressant eftersom den visar exakt hur en “fulingsajt” fungerar.

Bakgrund:

 • Ni vet alla att man kan tjäna massa pengar genom att synas på hotell.
 • Hotels.com är en välkänd bokningstjänst för massor av hotell.
 • “Rabattkod Hotels.com” är en väldigt bra sökning som inbringar cash om man bara får trafiken eftersom Hotels.com har en liten ruta som säger “skriv in din hotels.com rabattkod”. Vad tror DU att folk söker efter?

Så, vad jag gjorde var helt enkelt att jag letade upp en bra domän att bygga  en sunkig sajt på. Hmm, de “bästa” domännamnen var upptagna, så jag tänkte lite till och kom fram till denna perfekta domän: Rabattkod-Hotels.com och om du gör en sökning i Google så ser du att den ligger rätt bra till Skrattade lite när jag såg att toppdomänen .com gjorde en perfect match av sökningen. Återigen, den är avstängd och om någon från Hotels.com läser detta så ska ni vara medvetna om att jag inte ämnar försöka något med denna… ;) [Edit: Den är såld]

Men iallafall, ni ser ju hur den fungerar iallafall. Ful, sketen – inkomstbringande! (i teorin – inte om du vill vara kompis med Hotels.com). Väldigt värdefull trafik passerar där utan att tas omhand.

[Edit: gammal, post. Eftersom jag inte jobbar aktivt med den har den droppat]

Tillåter NÅGOT företag sådant här i sin marknadsföring?

Det var enklare att köra med ful-domäner enligt ovan förut. Jag själv testat med lyckat resultat och kan väl säga som så att om det fungerade fullt ut utan problem så skulle det, hur enkelt som helst, vara värt nedlagd tid att bygga en skitdomän och lägga till några länkar för att få den att ranka bra om man ser till pengar sett. Uppskattad arbetstid: MAX en dag, sen tar det lite tid att ranka dock.

Men: Om företagen inte nekar dig att marknadsföra dem redan från början så kommer de troligtvis att  komma på din lilla verksamhet till slut vilket gör att du bara kan gå vidare i försöken om du är beredd att fuska på allvar och helt strunta i företagets “nej”. Mer om det under nästa rubrik.

OBS! Företagen gillar oftast verkligen INTE det här så var medveten om att din sajt förmodligen blir avstängd och att du blir av med intjänad provision om du jobbar på det här sättet om du inte blivit nekad redan från början.

Varför berättar du detta om det inte fungerar?

Well. Det är intressant läsning eftersom det fungerat bra förut. Dessutom kan du ju ta fulskapet ett steg längre och cloaka trafiken, dvs bygga en domän som företaget är ovetande om och som du skickar trafiken ifrån via den godkända sajten… men, ja. Jag vill inte uppmuntra till det egentligen. Bara lite för intressant för att inte skriva.

Jag har dock bestämt mig för att helt strunta i att jobba på det här katt-och råtta sättet. Det blir inte så skoj när man riskerar att sumpa samarbeten som kan bli riktigt bra bara för att det är enkla pengar när man försöker leva som affiliate på ett seriöst sätt. Jag blev väldigt fort less på rabattkods-fulandet och nöjde mig med att lägga ner när företagen sa nej och upptäckte mig, men att det går fula sig och tjäna pengar är såklart uppenbart.

Rabattkodssajter som faktiskt fungerar och är godkända

Den riktiga lösningen är såklart att skapa en sajt som både är BRA och tar tillvara på denna värdefulla trafik. Går det? Klart det går, men du kanske är lite sent ute. Det har blivit ganska tufft motstånd.

Exempel på en bra rabattkodssajt

Man kan jobba mer seriöst men ändå snudda lite i det fula i själva principen. Att synas brett med en rabattkodssajt är inte samma sak som att lägga beslag på en viss butiks namn fullt ut i Google.

Det finns många sajter som jobbar med rabattkoder på ett hyfsat seriöst sätt och det är oftast ungefär samma princip som används. Träffa brett, leverera i bästa fall en bra rabattkod och tjäna provision på förmedlad kund. Eftersom sajten träffar brett på många företags rabattkoder brukar företagen oftast gå med på ett samarbete om än ofta med lägre provision eftersom det är just en rabattkodssajt. Alltidrea.se är ett exempel på en rabattsajt sajt som flugit fram i SERP:en med raketfart på senaste tiden. Som du ser av bilden nedan finns det massor av lukrativa sökningar inom rabattkoder och rea att synas på:

Lukrativ bransch

Du som studera bilden kan snappt dra slutsatsen att  [företagsnamn + rabattkod ELLER rea] är den vinnande kombinationen för att skaffa konverterande trafik. Intäktsmöjligheterna är väldigt stora för vissa butiker. I exemplet ovan är det dock bredden som är av avgörande betydelse.

En annan sajt som jag tycker gör ett riktigt fint jobb och ökat mycket på sistone är Rabattkod365.se.

Nej, Rabattjakt.nu och Rabattkod365.se är INTE mina sajter. Jag kör inte renodlade rabattkodssajter längre eftersom jag får narkolepsi av bara tanken. Tyvärr. De har dock en bra business med potential till stora cash så på det sättet är man helt klart lite avundsjuk.

Så fungerar det om man vill öka sin konvertering på antingen fula sätt eller mindre fula sätt i kläd- och rabattkodssvängen!

6 thoughts on “Standardknepen som gör att du tjänar grova pengar på kläder och rabattkoder

 1. Körde själv samma metod för både DELL och CDON vilket gav en hyfsad inkomst sett till arbetet men ganska fort så stängdes samarbetet ner och jag blev tillsagd att inte använda deras varumärke i domänen.

  Gillar hur Rabattjakt.nu har implementerat funktionen. Inte minst formuläret för att prenumerera på butiken som syns när man öppnar en rabattkod.

  Vore trevligt om det fanns ett plugin för WordPress som gav liknande funktionalitet (“Visa rabattkod”) på en samlingssida likt din (“Rabattkoder skor”) men jag förmodar att det blir till att skriva något simpelt själv som uppdateras manuellt i koden.

 2. Ja, precis för att köra metoden får man helt enkelt välja om man vill vara en alltigenom ful fisk som döljer var trafiken kommer ifrån eller bygga en samlingssajt som har rabattkoder att erbjuda och där utbudet är sådant att sajten är intressant även om det inte finns en rabattkod hos just den eftersökta butiken. Rabattkunder är ju allmänt shoppingsugna.

  Tycker Rabattjakt.nu gör det jäkligt snyggt faktiskt och Rabattkod365 vet jag ju vem som är bakom spakarna så den blir farlig med tiden.

 3. Vad tror ni en sajt som Rabattjakt.nu osv kan dra in i månaden? Hur står den branschen sig mot t.ex. resor, finans och spel?

  1. Jag vill inte spekulera i andras intäkter. Jag vet inte heller. Tyvärr.

   Tyvärr är jag rätt kass på den ekonomiska biten. För mig räcker det med graderingarna: mycket cash, cash, lite cash och ingen cash för att jag ska bestämma mig om jag ska börja på ett projekt för egen del. :)

 4. Ligger förmodligen bra pengar i det.. Öppnade en sådan sajt med rabattkoder från H&M vilket inte var så populärt. Givetvis fanns H&M’s namn med i domänen och knappa två veckor efter jag hade startat sajten fick jag ett brev från H&M’s advokater där dem bad mig ta ner sajten.

  Sagt och gjort, så tog jag bort sajten och avregistrerade domänen. Hade knappt lagt ner något jobb på den och att stå i vägen för en jätte i sådana sammanhang är inte något som jag vill göra.

  Rabattkodssajter (som rabattjakt.nu) är fina, men skitsajter (som du beskriver ovan) kan man rakryggat tacka nej till.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *