Varning för att testa MyNewsDesk

MyNewsdesk VarningSom SEO-are har du förmodligen varit intresserad av att testa MyNewsDesk bastjänst. Gör inte det om du inte har tid att ha koll på dina prenumerationer. Avtalet säger nämligen att du måste säga upp din tjänst senast 3 månader innan avtalet löper ut – annars faktureras du igen. Och det finns INGEN ÅTERVÄNDO.

30k+ ner i sjön alltså – eftersom tjänsten knappast är intressant för mindre företag.

EN FET VARNING FÖR MYNEWSDESK UTFÄRDAS!

One.com fick för många år sedan mycket kritik för sina autoförnyade webbhotellsfakturor om man inte sade upp hostingen 1 månad i förväg. Det handrade om någon hundralapp. Jag förstod inte riktigt då…MEN DET HÄR!? Det här är ju HELT JÄVLA ABSURT att en tjänst som är digital och därmed bör vara flexibel fungerar på det här sättet – eller snarare INTE fungerar. Om nu inte ägarna har som affärsmodell att tjäna pengar på blåsningar förstås. Smslån är fasiken KÄRLEK i jämförelse.

F
*
C
K

M
Y
N
E
W
S
D
E
S
K
!
!
!

Det sägs förresten att man skriver sina bästa poster under plötsliga infall. Jag är inte så säker på det.

Det sägs även att man ska läsa villkoren innan man signar upp. Och ja – det är sant. Men sådana där villkor säger ganska mycket om både avsikt, tjänst och affärsmodell.

EDIT: Någon sorts uppsägningsfunktion i MyNewsDesks admin verkar inte finnas eller så är den härligt bortgömd. Jag hittade iallafall ingen möjlighet. De ”ringer upp” och påminner istället, enligt dem själva via mailkonversation som jag haft. Sure thing – I en värld då ingen längre svarar på okända nummer är det en fin ursäkt för att lura folk på pengar och låta villkoren jobba och övertyga sig själva om att man jobbar schysst.

Mitt svar till dem via mail då de tyckte att telefonsamtalet slutade tråkigt (japp – med svärord och klick i örat slutade det):

”Hej,
Ja tråkigt. Är ej något personligt mot dig men maken till oseriösa villkor får man fasiken leta efter. Det borde gå att säga upp via adminet men det verkar ju inte ens gå. Härligt bortgömt i kombination med oseriösa villkor.

Sådana där summor är inget som ska ”autoförnyas” och påminnas om via telefonsamtal. Vem svarar på säljsamtal nuförtiden anyways? I en digital tidsålder då ni ska vara en digital tjänst är ni ju fullkomligt efter. Och det är ju inte av klantighet – utan p.g.a ren affärsmässig planering att lura av folk på pengar. Hade noll problem att betala när man ”körde på test” trots att det var fasligt dyrt. Att betala för luft däremot – inte så kul. Det minsta man kan begära är att man når en överenskommelse att man betalar för den tid man nyttjat.

Som sagt. Inget personligt. Dock riktigt ruttna villkor och affärsmodell.

/ S ”

Förhoppningsvis räddar detta inlägg iallafall någon att gå i samma fälla.

MyNewsDesk

34.000 kronor
2.1

Pris

0.1/10

Effekt

0.1/10

Villkor

0.1/10

Tekokning

10.0/10

Psykets bevarande

0.1/10

Pros

  • Nå ut till 16.000 journalister

Cons

  • Uppsägningstid 3 månader. Om du missar det kostar det 34.000 kronor till(!)
  • Ingen möjlighet att säga upp tjänsten via adminet.
  • 100% genomslug affärsmodell.
Var detta värt en tumme upp? Visa det gärna! :)
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
4Share on Google+
Google+
0

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *